Woning van de maand: de Moestuin 16 Rozendaal

Foto: Peter Drent

Op een steenworp afstand van het Rozendaalse bos gelegen, sfeervol en goed onderhouden HOEKWONING met grote kelder, zonnige tuin en ruime schuur.
Kenmerkend voor de woning zijn de grote mate van lichtinval, het verrassende uitzicht over het oude deel van Rozendaal, de ligging nabij het bos en de goede staat van afwerking. Men kan de woning zo betrekken.

Indeling

Onderverdieping
de ruime kelder heeft een mooie afmeting en een prettige hoogte. Door de opstelling van de wasmachine en de wasdroger is het aangenaam warm. De kelder is bereikbaar via de hal op de begane grond en deur via de tuin.

Begane grond
Via de leuk aangelegde voortuin bereikt men de voordeur. De hal is licht, heeft een nette wc en een deur naar de kelder.  De doorzonwoonkamer heeft, evenals de hal en de keuken, een mooie eiken houten vloer en een brede schuifpui naar de achtertuin. De woonkamer heeft een open verbinding met de moderne keuken uit 2008. Deze is in lichte kleurstelling uitgevoerd, heeft een hoog aanrechtblad uitgevoerd in graniet en diverse inbouwapparatuur (vaatwasser, koelkast, combimagnetron, inductiekookplaat en afzuigkap)

1everdieping
op de overloop is de voormalige inbouwkast getransformeerd naar een wc. De verdieping biedt verder ruimte aan een nette badkamer met een douche en wastafel. Tot slot bevinden zich er 2 ruime slaapkamers waarvan 1 met een kleedruimte was voorheen een separate 3e slaapkamer en kan desgewenst weer als dusdanig in gebruik genomen worden.

2e verdieping
De vaste trap leidt naar de voorzolder waar de cv-combi is geplaatst. De grote dakkapel op deze verdieping heeft het mogelijk gemaakt om een extra, ruime slaapkamer te creëren.

Tuin
de voor- en achtertuin zijn in 2011 onder architectuur met diverse terrassen en fraaie beplanting aangelegd. Het hoogteverschil in de tuin maakt dat u van veel privacy kunt genieten. Hoewel de  tuin oostelijk is gericht, geniet u met name van de zon op het zuiden en westen. Er is dus volop gelegenheid om van de zon te genieten in uw tuin. In de tuin is een ruime schuur aanwezig, die voorzien is van elektra en een vliering. Deze kunt u via de poort aan de achterzijde van de tuin bereiken.

Bijzonderheden
– Er is veel onderhoud aan de woning gepleegd. Zo is onder andere een schuifpui in de woonkamer geplaatst, is de keuken vervangen, een extra wc geplaatst op de 1e verdieping en is de woning na-geïsoleerd.
– Vanuit de (slaapkamers) aan de achterzijde is het uitzicht over Rozendaal en het aangrenzende bos magnifiek!
– De straat betreft éénrichtingsverkeer en heeft in het midden een speeltuintje.
– Het woonoppervlak bedraagt  …m², het perceel heeft 227m².
– Verwarming en warm water een cv-combiketel (Nefit, bouwjaar 2008).
– Aan isolatie is aanwezig: nagenoeg geheel dubbel glas, vloerisolatie woonkamer en muurisolatie.

Typering van de gemeente
Het open en royaal opgezette karakter in de oude kern van het dorp is goed bewaard gebleven en mag uniek genoemd worden voor Nederlandse begrippen. Niet voor niets is de gemeente door het blad Elsevier meerdere malen uitgeroepen tot “Beste gemeente van Nederland”! De oude Dorpskern en het natuurgebied De Imbosch zijn tot beschermd dorpsgezicht verklaard. Het grootste gedeelte van het grondgebied bestaat uit bos en heide. Trekpleister is onder andere het fraaie Kasteel Rosendael met zijn prachtige park waar bijvoorbeeld het bijzondere fontein “de Bedriegertjes” te vinden zijn. De gemeente Rozendaal is verder bijzonder door het feit dat het een zelfstandige gemeente is met het kleinste aantal inwoners van Nederland (circa 1.600 inwoners).

Wilt u deze woning vrijblijvend bezichtigen? Neem dan contact op met Franke Makelaars, telefoonnummer: 026-3617923. Meer informatie is te vinden op: https://frankemakelaars.nl/Rheden

Franke Makelaars
Rozendaalselaan 5
6881 KX VELP

[email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen