Scouting Dieren heeft een nieuw schip

Foto: Scouting Dieren

DIEREN – De watertak van Scouting Dieren heeft 3,5 jaar geleden haar beroemde sleepboot “Klaus” moeten verkopen omdat de onderhoudskosten te hoog werden voor de vereniging.

In de afgelopen periode zijn er veel gesprekken geweest met leden en vrijwilligers om zo te onderzoeken waar de wensen en eisen van elke groep liggen. Ook zijn er een aantal sponsoracties geweest en hebben de groepen flink gespaard. Met een lijst en een budget zijn er een aantal enthousiaste vrijwilligers op zoek gegaan naar een passend schip die zoveel mogelijk aan de wensen en eisen voldoet van elke groep.

Met trots mag Scouting Dieren vermelden dat er een schip is gevonden en inmiddels is aangeschaft!

Het schip heet de WB30, een kotter van 18 meter lang. Het schip is van binnen compleet gestript aangekocht. Dit zorgt voor veel werk, maar zorgt er ook voor dat hij nog volledig aangepast kan worden naar alle wensen en eisen.

De WB30 ligt op dit moment nog op de kade te Barendrecht waar hij de komende periode afgeschilderd zal worden door een aantal vrijwilligers waarna hij in het voorjaar richting Dieren gevaren zal worden. Hoewel de komende periode er nog hard geklust zal moeten worden aan de boot kijkt Scouting Dieren erg uit naar de komende zomerkampen in Friesland met de WB30 en alle overige tochten die er gemaakt zullen gaan worden over het water.

Vind u het leuk om de ontwikkelingen rondom de WB30 op de voet te volgen? Volg dan de Facebookpagina van Scouting Dieren. Daar zal regelmatig een update geplaatst worden. Helaas zal het klussen aan de WB30 nog vele kosten met zich mee brengen.

Mocht u willen sponsoren door middel van een gift/materiaal dan komt Scouting Dieren graag in contact met u via [email protected]. Mocht u een donatie willen doen dan kan dat via NL89 INGB 0000 4157 12 t.n.v. Scouting Dieren o.v.v. Donatie sleper Watertak.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen