Velpenaren doen mee met de Barrel Challenge 2018

Foto: caf;e 't Pintje

VELP- De wintereditie van de Barrel Challenge 2018 is op 28 januari begonnen in Exloo met twee Velpenaren, ze zijn op weg naar de sneeuw en een aantal hele grote uitdagingen.

Brandweermannen Alex Berends en Hugo De Koning van het korps Velp en vriend Xander van Bree uit Lathum zijn de uitdaging aan gegaan om in 7 dagen zo ver mogelijk te komen met hun barrel, een Ford Explorer uit 1998. De auto waarin gereden mag worden moet als bouwjaar ouder zijn als het jaar 2000.

De start van de Barrel Challenge was in Exloo om 8:30 uur

De Challenge start vanuit Nederland en eindigt in Oostenrijk. Om deze eindbestemming te bereiken trotseren ze de kou, sneeuw en het weer. Ze nemen de meest spannende, ruige en uitdagende routes door schitterende landschappen in Europa.

Barrel ChallengeRoute

  1. Vertrek zaterdag 27 januari: vanuit Velp naar de start in Exloo
  2. Zondag 28 januari: Start Exloo naar Duitsland, Kempten (Bayern), Lenz im Hirsch
  3. Maandag 29 januari: Italië, Dolomieten, Moena
  4. Dinsdag 30 januari: Slovenië
  5. Woensdag 31 januari: Slovenië
  6. Donderdag 1 februari: Slovenië, Kranjska Gora
  7. Vrijdag 2 februari: Oostenrijk, Kirchberg
  8. Zaterdag 3 februari: Oostenrijk
  9. Zondag 4 februari: aankomst Velp

The BarrelChamp

Tijdens de Barrel Challenge krijgen de deelnemers diverse opdrachten, oftewel ‘Challenges’, deze reeks van knotsgekke opdrachten leveren punten op. Zo maken zij kans om de enige echte ‘The BarrelChamp’ te worden!

Alex, Hugo en Xander rijden met hun team als Go4it in een Ford explorer uit 1998 en zijn te volgen op hun Facebookpagina. Like deze pagina en volg en steun de heren op hun tocht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen