Eerste lammetje van 2019 in de sneeuw geboren bij Rhedense schaapskudde

RHEDEN – Vrijdag 1 februari 2019 is het eerste lammetje in de sneeuw geboren bij de Rhedense schaapskudde. Vanaf nu is de kraamkamer van de kudde volop in bedrijf.

De herders en vrijwilligers zijn na de geboorte van het eerste lam de komende maand in ieder geval bij nacht en bij ontij druk.

De ooi en het pasgeboren lammetje maken het goed en verblijven waarschijnlijk de eerste dagen in de kraamkamer. Deze ‘kraamkamers’ zijn speciaal gemaakt voor een ooi en één of twee lammetjes. Daar verblijven ze minimaal 24 uur zodat de herderinnen kunnen zien hoe de dieren op elkaar reageren en of het goed gaat met de lammetjes.

Gaat alles goed, dan kunnen de ooien en hun lammeren in een groep worden ondergebracht en richten de herderinnen hun aandacht op de volgende, nog geboren te worden lammetjes. Vanaf 22 februari zijn de lammetjes te bewonderen en te adopteren voor bezoekers.

Op 22 februari start de adoptie van de lammetjes. Via de webwinkel of bij de kooi kan voor € 25,00 een lammetje worden geadopteerd. In verband met de vele werkzaamheden, zijn bij de kooi in het begin beperkte openingstijden.

Vanaf 22 februari, maart en april is de schaapskooi in Rheden open voor adopties.

  • Vanaf 22 februari en maart, dagelijks 13.30 tot 16.30 uur
  • April: wo, za en zo 13.30 tot 16.30 uur

Lammetjesdag 2019

De eerstvolgende Lammetjesdag is op zondag 31 maart 2019, doel van de dag is het inzamelen van geld voor de instandhouding van De Rhedense Schaapskudde. Bezoekers zijn welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. De toegang is gratis.

Informatie over al deze zaken is te vinden op de website van de kudde: www.schaapskudde.nl.

 

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden