Carnavalsseizoen Dieren van start met het “Hijsen van Jan Zwier“

DIEREN – Zoals jaarlijks gebeurd, wordt het carnavalsseizoen in Dieren gestart op zaterdagmorgen om 11.11 uur door Stichting Karnaval Dieren op het Horecaplein in Dieren.

Dit door het hijsen van de pop “Jan Zwier“, dit jaar samen met Cv. De Deurdauwers en Cv. De Nölers en twee bevriende carnavalsverenigingen uit de omgeving.

Dit keer kwamen Prins Jan de 5e, Prinses Sabine en Adjudant Niels en zijn gevolg aan een grote Limousine op het horecaplein, net als de Jeugdprins en -prinses, een mooiere aankomst kan men zich niet wensen.

Nadat iedereen welkom werd geheten door Stichting Karnaval Dieren werd na een korte toespraak de pop gehesen ten teken dat het carnavalsseizoen is geopend. Hierna werden de plichtplegingen gedaan en ontvingen alle aanwezige Prinsenparen een oorkonde als dank voor hun aanwezigheid.

De Stichting wenste een ieder een mooie en gezellige carnavalstijd toe waarna de muziek werd ingezet door Free Style & Herrie uit Ellecom en ging iedereen in polonaise het Horecaplein over om na enige tijd de café’s in te gaan voor een drankje en/of hapje.

Zaterdagavond 10 februari is er een gekostumeerd bal in feestburcht De Harmonie in Laag-Soeren vanaf 20:00 uur van Cv. De Deurdauwers.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s en bekijk de onderstaande filmpjes.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen