Winterprogramma vol Portugese passie in de Oude Jan

Foto: Flor d'Luna

VELP – De mysterieuze schoonheid van de ’s nachts bloeiende maanbloem Flor d’Luna inspireerde componist/gitarist Marcel Verheugd tot bijzondere composities.

Op zondag 18 februari 2018 speelt trio Flor d’Luna deze en andere muziekstukken om 15.30 uur in het 12 eeuwse kerkje De Oude Jan in Velp.

Samenspelend en zingend met zangeres Carla Koehorst ontwikkelde Marcel Verheugd vanaf 2005 een eigen muziekstijl voor Flor d’Luna. Portugese Fadomuziek en zijn eigen composities waren het uitgangspunt. Maar inmiddels heeft het repertoire zich uitgebreid, mede door het samenwerken met celliste Manuela Verbeek en sinds 2016 met de Portugese musicus Fernando Lameirinhas.

In het programma dat in Velp wordt uitgevoerd zijn de gepassioneerde Fado-invloeden nog steeds terug te horen mede door de Portugese teksten die vaak worden gebruikt.

Marcel Verheugd studeerde gitaar aan het conservatorium in Den Haag, Carla Koehorst studeerde klassiek zang aan het conservatorium in Enschede en Manuela Verbeek studeerde cello aan het Artez-conservatorium in Zwolle & Arnhem.

Zondagmiddagconcerten

Iedere derde zondag van de maand organiseert Stichting Vrienden van de Oude Jan om 15.30 uur een kort middagconcert-zonder-pauze in de 12e eeuwse kerk aan de Kerkstraat 56 in Velp. Na afloop is er een gratis drankje voor alle bezoekers. Iedereen is van harte welkom.

Entree: €10,–. Vrienden Oude Jan: €8,–, bezitters Gelrepas en jongeren tot 18 jaar: €5,–. Kinderen gratis. Kaartverkoop vanaf 15.00 uur ter plaatse of voorverkoop bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp, tel. 026-3628959.

Kijk voor meer informatie op: http://www.vriendenvandeoudejan.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen