Klassiek- en musicaltalent wordt weer Rhedelijk uitgedaagd!

Foto: Rhedelijk Cultureel

REGIO – Rhedelijk Cultureel is weer op zoek naar talent! Dankzij bijdrages van onder andere het VSB-fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland en Provincie Gelderland kan de stichting twee nieuwe en spannende projecten starten.

Podiumbeesten en klassieke helden vanaf 10 jaar worden dus ook in 2018 uitgedaagd!

Een Magisch Oz

De komende weken wordt een start gemaakt met het musicalproject ‘Een Magisch Oz’. Jongeren en volwassenen kunnen zich voor dit project aanmelden en in een eerste repetitie kosteloos meedraaien om te kijken of het wat voor ze is. Het project belooft weer een spektakel te worden.

Een voorstelling waar het publiek wordt meegenomen door vier bijzondere figuren die het gele pad afwandelen op zoek naar de tovenaar van Oz. Wie en wat komen ze allemaal tegen onderweg? Zullen ze de tovenaar kunnen bereiken? Een muziektheaterproductie die in de open lucht zal spelen en waar jong en oud van zullen genieten!

‘Een Magisch Oz’ wordt gerepeteerd op dinsdagen tussen 19.00 uur en 21.00 uur en zal in juni worden gespeeld. Voor iedereen die meedoet wordt het een bijzondere ervaring. Een voorstelling waar het ensemble bruisend van energie door de open lucht zal galmen, waar iedereen zijn eigen bijdrage krijgt en het publiek op een interactieve manier zal verrassen.

De Schubertianen

We zijn ook op zoek naar klassiek talent! Ben jij dé Schubertiaan van 2018? Ben je thuis in de klassieke muziek en wil jij laten horen wat je in huis hebt? Dan is deze kans misschien iets voor jou. Je kunt je opgeven voor een voorspeelmoment! Of je kunt een filmpje maken van jezelf en je zelfgekozen stuk en dat mailen. Een jury kiest dan de beste talenten voor de vier Schubertiades die als voorronde dienen voor het Schubertianen Concours.

De komende maanden organiseert Rhedelijk Cultureel vier Schubertiades (voorrondes) waar talent tussen de 10 en 30 jaar samen met professionals concerten voorbereiden. De talenten krijgen een persoonlijke professionele coach die vier lessen geeft om je te helpen bij je optreden. Daarna geef je een concert! Het concert wordt in een gezellige setting gegeven. Publiek kan onder het genot van een drankje naar je komen luisteren.

Aan het einde van jouw concert worden door een jury de beste talenten gekozen. Zij worden uitgenodigd voor het Schubertianen Concours. Het concours is een wedstrijd waar de beste talenten uit de vier Schubertiades samen een concert geven en strijden om de titel ‘De Schubertiaan’! En niet alleen de titel kan gewonnen worden. Er zijn ook mooie prijzen te winnen.

Meer info

Wil je meer weten over een van deze projecten? Kijk dan eens op onze website: http://www.rhedelijkcultureel.nl. Meer informatie kun je ook opvragen via e-mail ([email protected]) of bij Jowin Heemskerk (06 42 42 38 75).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen