Asfalteringswerkzaamheden centrum Velp gaan door!

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Na een week uitstel, door weersomstandigheden, is vrijdag 16 februari rond 12:00 uur besloten om het asfalteren van het kruispunt Arnhemsestraatweg – Hoofdstraat – Wilhelminastraat – Ommerhofselaan, dit weekend wel door te laten gaan.

Op zondag 18 februari worden de werkzaamheden uitgevoerd en zal na afkoeling en voldoende afwalsen de kruising weer open worden gesteld voor al het verkeer.

Is de kruising dan klaar?

Nee er moet nog een zogeheten deklaag asfalt op komen. Maar de weersomstandigheden moeten daarvoor een stuk beter zijn dan nu. Dit soort (dunne) lagen asfalt vindt vaak plaats in de zomermaanden en dan vaak over het gehele werk in één keer en mogelijk met meerdere machines naast elkaar.

Dit laatste om de naden in het asfalt warm tegen elkaar aan te walsen zodat er een zeer goede verbinding ontstaat. U kent vast wel stukken weg waar de naden in het midden door water en vorst kapot gaan. Dit zijn dus koud tegen elkaar gewalste naden.

Dus heeft u zondag tijd over of gaat u lekker wandelen, kijk even hoe het asfalt wordt aangebracht bij de kruising Arnhemsestraatweg – Hoofdstraat – Wilhelminastraat – Ommerhofselaan te Velp, u bent van harte welkom.

Kijk voor meer informatie ook op: http://www.nettersinfra.nl/nieuws/reconstructie-arnhemsestraatweg-e-o-te-velp/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen