Lammetjesdag bij de Rhedense schaapskudde

Foto: Rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Eenmaal per jaar wordt er bij de Rhedense schaapskooi Lammetjesdag georganiseerd. Er is van alles te doen bij de kooi. Het is een gezellige drukte.

De eerstvolgende Lammetjesdag is op zondag 25 maart 2018

Doel van de dag is het inzamelen van geld voor de instandhouding van De Kudde. Bezoekers zijn welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. De toegang is gratis.

Voor kinderen is er van alles te doen. Een groot springkussen, schaapjes kleuren en tekenen, een mini-zweefmolen, ponyritjes, een zwevend tapijt, schminken en spelen met wol. En natuurlijk het belangrijkste: knuffelen met een lammetje. Dat kan tegen betaling maar ook op vertoon van het geboortekaartje van een eerder geadopteerd lammetje. De adoptie van een lammetje is trouwens een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor De Kudde.

De hele dag door zijn er demonstraties schapen drijven en kunt u met de huifkar een ‘rondje Posbank’ maken. Bezoek de kramen met allerlei schapenspullen en vergeet vooral de inwendige mens niet op het culinaire pleintje: broodjes hamburger, worsten, popcorn, suikerspinnen, ijs en warme wafels. Aan alles is gedacht om er een feestelijke dag van te maken.

Voor een kleine bijdrage wordt u vanaf de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten naar de kooi gereden. Maar wandelen is zeker ook de moeite waard.

Lammetje adopteren

Je kunt een lammetje adopteren voor 25 euro

De vrijwilligers bij de adoptiekraam helpen je bij het invullen van het adoptieformulier en geven je een geboortekaartje. Daarna ga je de wei in om jouw lammetje uit te zoeken. Met het geboortekaartje heb je gedurende de hele lammerperiode toegang tot de wei om je te lammetje te aaien en te knuffelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen