Sportdebat in gemeente Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl

DE STEEG – Een groep inwoners uit gemeente Rheden en zeer betrokken bij sport willen samen met politieke partijen, deskundige en mede-inwoners een sportdebat aangaan. Zij willen  hiermee bereiken dat de lokale politiek een bredere kijk krijgt op sport in de gemeente.

In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 organiseert de groep sportbetrokkenen, op 26 februari 2018 vanaf 19.30 uur tot 21.30 uur in het gemeentehuis in De Steeg het sportdebat. In een Lagerhuis opstelling zal aan de hand van 5 stellingen gedebatteerd worden door de aanwezigen.

5 stellingen worden besproken:

  • sport en zorg
  • sport en de buitenruimte
  • sport en onderwijs
  • sport en vitale verenigingen
  • sport en evenementen

Per thema is er een korte inleiding en een stelling over het thema.

Hierover wordt door deskundigen en politiek gedebatteerd. Uiteraard wordt er vanuit het publiek meegedaan. De organisatie heeft sportverenigingen in de breedste zin uitgenodigd. Daarnaast zijn organisaties uitgenodigd uit het bedrijfsleven, gezondheid-, onderwijs- en natuursector. Iedereen is welkom, meld je wel even aan via de site van de Gelderse Sportfederatie (http://www.geldersesportfederatie.nl/nieuws-en-evenementen/sportdebat-gemeente-rheden) Eventuele vragen kunnen hier gesteld worden.

Meer dan sport
Sport (bewegen – recreatie – sport) vervult een belangrijke rol in de samenleving. Het is niet alleen heel leuk om te doen of naar te kijken, maar het gaat veel verder. Sport is ook van groot maatschappelijk belang voor de gezondheid en vitaliteit van mensen (preventie), sociale interactie en integratie, het onderwijs en de verbinding met de natuur. Sport -in de breedste zin van het woord raakt alle mensen. Jong en oud. Een goed en breed gemeentelijk sportbeleid is derhalve relevant., aldus de organisatie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen