‘Schaatskoorts’ in gemeente Rheden

Foto: Jamie Lebbink

DIEREN – In de Dierense speeltuin doen vrijwilligers hun uiterste best om een mooie schaatsbaan te maken. Een gedeelte van de speeltuin is onder water gezet en er ligt al een laagje ijs op.

Om beschadigingen te voorkomen, is de speeltuin op zaterdag 24 februari en zondag 25 februari gesloten voor bezoekers.

De ‘IJsmeesters’ hopen dat er na het weekend veel plezier beleefd kan worden op de schaatsbaan.

Ook bij de IJsvereniging in Laag-Soeren hopen ze dat de weergoden ook hen, goed gezind zijn. Om er te mogen schaatsen moet er op de baan een ijslaag liggen met een dikte van zo’n 6 à 7 cm. Er ligt nog maar een dun laagje op dus het is nog afwachten en afhankelijk van hoe hard en hoe lang het gaat vriezen om ook daar te kunnen schaatsen.

In Velp heeft men plannen om een deel van de geërfdenweide onder water te laten lopen, naast de A12 in Velp-Zuid, men wacht nog even de weersverwachtingen voor de langere termijn af.

Als het ijs dik genoeg is kan er ook op de kanovijver te Rheden geschaatst worden, maar dat geldt voor meerdere vijvers en waterlopen in de gemeente Rheden.

In 2017 kon er in Laag-Soeren geschaatst worden vanaf 22 januari. Op de eerste schaatsdag kwamen er toen meer dan 350 mensen genieten van het ijs.

Zie: https://rheden.nieuws.nl/nieuws/92849/veel-schaatspret-op-ijsbaan-in-laag-soeren/

Schaatsen op kanalen, rivieren, uiterwaarden meren of vijvers wordt, al lijkt het ijs voldoende dik, voorlopig nog afgeraden.

Hoe het weiland er bij de IJsvereniging te Laag-Soeren op het moment er uitziet is te bekijken in onderstaand filmpje.

Om te gaan schaatsen op een kanaal of vijver wordt voorlopig nog afgeraden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen