Rhedens Dorpsbelang adopteert 4 lammeren van de Rhedense Schaapskudde

RHEDEN – Afgelopen zaterdag 3 maart adopteerden leden van belangenvereniging Het Rhedens Dorpsbelang  samen met genodigden van Het Leespunt en het Rhedens Maal vier lammeren van de Rhedense Schaapskudde aan de Heuvenseweg in Rheden.

Rhedens Dorpsbelang vindt het belangrijk om jaarlijks een financiële ondersteuning te geven aan de Rhedense Schaapskudde.

Ook dit jaar adopteren zij weer vier lammeren, nadat voorzitter Jan Frank Maas van Rhedens Belang iedereen hartelijk welkom heette en bedankte voor hun komst, richtte hij het woord aan herderin Cynthia Berendsen. “Wij komen ieder jaar weer graag bij jullie terug om weer vier lammetjes te adopteren, het is in belang van de schaapskudde maar ook voor het behoud ervan, natuurlijk is het ook voor de toerisme en bezoekers van het Rhedense dorp een goede investering.”

Hierna ging men in kleine groepjes een lammetje uitzoeken in de schaapskooi waarna de geboortekaartjes uitgeschreven werden.

Cynthia bedankte iedereen voor de ondersteuning van de schaapskudde. Bestuurslid Ineke Rosendahl van Rhedens Dorpsbelang werd door de herderin bedankt voor het jarenlang regelen van de adoptie van de lammeren.

Er zijn tot nu toe 134 lammeren geboren, er zullen nog enkele volgen.

Woensdag 7 maart zal presentatrice Jill Schirnhofer bekend van TV programma’s een Lam adopteren.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen