Twee natuurschrijvers over nachtvogels en bosstilte

Koos van Zomeren & Kester Freriks
Koos van Zomeren & Kester Freriks
Foto: Boekhandel Jansen & de Feijter

VELP – Midden in de Boekenweek gaan de twee grootste natuurschrijvers van ons land – Koos van Zomeren en Kester Freriks – op vrijdag 16 maart met elkaar in gesprek bij boekhandel en podium Jansen & de Feijter.

Geheel in stijl van het boekenweekthema ‘Natuur’ spreken zij over de zeldzame stilte in Nederland, de al even schaarse duisternis en de weerslag daarvan op onze (nacht)vogels.

Kester Freriks (1954) schrijft in zijn nieuwste boek ‘Stilte, ruimte en duisternis’ over zijn nachtelijke verkenningen door Nederlandse natuurgebieden, op zoek naar ons land zoals het oorspronkelijk was. Freriks gaat naar het inmiddels opgeheven museum van de stilte. Hij betrekt schilder Mark Rothko en ruimtereiziger André Kuipers in zijn bespiegelingen. En hij onderzoekt hoe in de loop der eeuwen de waardering voor de drie natuurwaarden is veranderd.

Hij gaat in gesprek met de Arnhemse schrijver Koos van Zomeren (1946). In zijn nieuwste boek ‘Alle vogels’ en het vervolg ‘Nog meer vogels’ bezingt hij de vogel in al zijn verschijningsvormen: wad-, weide- en woudvogels. Van Zomeren put daarbij uit eigen waarneming. En dan blijkt elke vogel toch ook iets te zeggen over de mens en de wereld waarin we leven. Het boek is een bundeling van alles wat Van Zomeren tussen 1977 en 2014 over vogels heeft geschreven. Het is geïllustreerd door Erik van Ommen. Van Zomeren won in september vorig jaar de allereerste Jan Wolkers Oeuvreprijs.

Vrijdag 16 maart – aanvang 20.00 uur – Emmastraat 6, Velp – entree 8 euro

Kijk voor meer informatie op: http://www.eenpasssievoorboeken.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen