Harpconcert door Diana de Vries in de Dorpskerk te Ellecom

Foto: www.stbehouddorpskerk.nl

ELLECOM – Op zondagmiddag 18 maart 2018 geeft Diana de Vries, soloharpiste van het Gelders Orkest om 15.30 uur een concert in de Dorpskerk te Ellecom.

Filmer Bas Krijgsman heeft afgelopen jaren documentaires gemaakt over meerdere gerenommeerde kunstenaars uit de gemeente Rheden en uitvoerig hun wijze van werken en hun werk gedocumenteerd en gefilmd. Zijn documentaire Volg de droom van je leven gaat over harpiste Diana de Vries.

Dit prachtige documentair portret, onder andere met beelden uit Ellecom bij de dansstudio van Anna de Klijn, bekijken de aanwezigen eerst. Na een korte pauze waarin Diana graag met bezoekers in contact is om te praten over de documentaire en vragen te beantwoorden, zal Diana de Vries ieder muziekstuk zelf introduceren en vertellen waar het over gaat.

Diana de Vries

Diana studeerde aan het Rotterdams Conservatorium eerst bij de bekende pedagoge Margot Flipse en vervolgens bij de wereldberoemde harpiste Susanne Mildonian. Na haar eindexamen studeerde ze verder bij Edward Witsenburg en Marielle Nordmann in Parijs. Al tijdens haar studie ontwikkelde ze uitgebreide muzikale activiteiten, zowel op symfonisch gebied als in de kamermuziek en als soliste. Sinds 1982 is zij als soloharpiste verbonden aan Het Gelders Orkest.

Haar repertoire is bijzonder uitgebreid en bevat de harpliteratuur vanaf de klassieke periode tot en met de avant-garde. Harp solo cd’s van haar zijn: ‘David de minstreel op reis door Europa’, ‘Love to Love’, ‘Noorunissa’ en ‘From Diana with Love’. Op deze laatste cd staan voornamelijk eigen composities. De cd ‘Sagaro Waves’ van het vroegere ensemble Sagaro, ‘Beyond Passion’ en ‘Inspiring moments’ van duo Concerto Alankara en ‘The touch of love’ met verschillende van haar ensembles.

Na het concert is er gelegenheid nog een drankje te drinken en met elkaar na te genieten.

De entreekosten zijn € 7,50 De organisatie is in handen van Stichting Behoud Dorpskerk Ellecom.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen