Start aanleg nieuwe rotonde Nordlaan/Daalhuizerweg/Arnhemsestraatweg

VELP – Maandag 12 maart is het zo ver, er wordt begonnen met fase 3. Dit is de kruising Arnhemsestraatweg met Nordlaan en Daalhuizerweg. Het gehele kruispunt wordt afgesloten en daardoor is er geen doorgaand verkeer meer mogelijk.

Henk Bos, Omgevingsmanager Netters Infra:

“Let wel op! Onze ervaring is dat bij dit soort afsluitingen het de eerste dagen een chaos is qua verkeer dat door blijft rijden tot aan de werkelijke afzetting. Meestal na 2 tot 3 dagen beseft men “Het is echt afgesloten” en gaat men de omleidingsroute rijden. Daarom alvast onze excuses voor de hinder.”

Aanwonenden en bedrijven aan Nordlaan, Daalhuizerweg en Arnhemsestraatweg (vanaf Arnhem tot de kruising) kunnen hun woning/bedrijf gewoon bereiken. Maar dit elk maar vanaf één kant.

Voor bewoners/bedrijven op het gedeelte van de Arnhemsestraatweg wordt er een extra doorsteek door de berm gemaakt zodat men daar de parallelweg kan verlaten en naar Arnhem kan rijden.

Openbaar vervoer

De bussen blijven hun reguliere route rijden en daarom wordt de rotonde in twee gedeelten aangelegd. De buissluis wordt verlegd richting Arnhem en het werk aan de rotonde zal met hoge bouwhekken worden afgeschermd.

De afsluiting zal ongeveer vijf weken duren, hierna zal de nieuwe rotonde worden opengesteld voor het verkeer.

Update andere werkzaamheden

De vorst is (bijna) uit de grond en de werkzaamheden zijn weer opgestart. In het huidige afgesloten weggedeelte van de Arnhemsestraatweg, wordt begonnen met het aanbrengen van betonbanden voor fiets-/voetpad. Dit aan de kant van de oneven huisnummers. Hierbij wordt op dit weggedeelte de volledige puinbaan aangebracht. Als dit laatste klaar is wordt de bovenleiding van de trolleybus omgelegd en gaan de bussen op die kant van de weg rijden. Er wordt dan begonnen met het weggedeelte aan de kant van de even huisnummers.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen