Actiegroep GROEN VOOR LIDL is boos!

VELP – De Lidl in Velp gaat haar parkeerplaats uitbreiden, het heeft hiervoor 2 panden aan de Noorder Parallelweg gekocht en inmiddels laten slopen. Ook één beeldbepalende boom die de Actiegroep GROEN VOOR LIDL had willen laten staan is zaterdagochtend weggehaald.

Actiegroep GROEN VOOR LIDLBuurtbewoners en omwonenden hadden al eerder een oproep gedaan aan de Lidl en de gemeente om de parkeerplaats zo veel mogelijk aan het zicht te onttrekken door het planten van bomen en struiken in een strook naast de Noorder Parallelweg. Tevens was gevraagd om de boom die op de hoek van de Middellaan en Noorder Parallelweg stond te behouden.

De actiegroep had het idee dat er nog gesprekken zouden plaatsvinden tussen gemeente en de Lidl om te bepalen of kon worden voldaan aan de wensen van de omwonenden en de Actiegroep GROEN VOOR LIDL.

Namens de actiegroep die erg teleurgesteld en boos is, is direct een reactie naar de gemeente gegaan:

Actiegroep GROEN VOOR LIDL“Wat een blunder van de gemeente! De markante boom (links op de foto, red.), waarover wij eerder schreven, is gekapt. Lidl heeft kennelijk besloten op een vroege zaterdagmorgen nu maar snel die boom te kappen, hoewel wij en de actiegroep enorm hebben gepleit voor het behoud van juist die markante boom.”

De verantwoordelijke wethouder Ronald Haverkamp gaf als antwoord terug:

“Ik begrijp jullie teleurstelling. Maar om nu te concluderen dat we hier als gemeente op zaterdagmorgen geblunderd hebben gaat iets te kort door de bocht. Wij zijn niet verantwoordelijk voor acties die Lidl zelfstandig uitvoert. Ik ga dit uiteraard oppakken en uitzoeken.”

In het onderstaande nieuwe ontwerp dat nu actueel is, staat de bestaande boom ook niet meer en zijn in de strook tussen de Noorder Parallelweg en de parkeerplaats 5 nieuw aan te planten bomen waaronder bodembedekkers geplant zullen worden.

Dit is absoluut niet wat de omwonenden en Actiegroep GROEN VOOR LIDL in gedachten hadden. Want zo worden de nieuwe parkeerplaatsen nog steeds niet voldoende aan het zicht onttrokken. De actiegroep wil graag met de gemeente en Lidl om de tafel.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Ontwerp uitbreiding parkeerplaats Lidl Velp

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen