Savage Revival reünie in Rheden

Foto: Savage Revival

RHEDEN –  De band Savage Revival bestaat dit jaar 55 jaar, reden voor een muzikale middag en reünie in Partycentrum “Ons Huis”  in Rheden.

Het jubileum/reünie wordt een mengeling van muziekliefhebbers die vroeger, of juist de afgelopen jaren “The Savages” hebben gevolgd.

Savage Revival is de “wederopstanding” van de gitaarcombo en beatgroep “The Savages” uit Rheden, in de jaren zestig. The Savages bestonden van 1963 tot en met 1968, In die tijd begon het vooral met muziek van The Shadows. De bandnaam is dan ook ontleend aan één van de eerste hits van The Shadows- “The Savage”.

Savage Revival

Nog altijd komen nummers van Cliff Richard en The Shadows langs bij een optreden, maar ook hits van andere bekende groepen uit de jaren zestig, b.v. Buddy Holly, Elvis Presley, The Kinks, Van Morrison/ Them, etc.

Het programma bestrijkt het tijdperk van de eind vijftiger jaren (Chuck Berry’s Rock and Roll) t/m begin jaren zeventig met Eric Clapton en Creedence Clearwater Revival. Een feest van herkenning dus.

Dat geldt ook voor de fans. Veel bezoekers komen ieder jaar terug op de jaarlijkse avond, een aantal daarvan zelfs al 55 jaar! Deze mensen durven ze fans te noemen.

Savage Revival treedt tegenwoordig niet meer dan 3 tot 4 keer per jaar op. Alleen op feestjes met als thema “jaren 60” en/of als de bandleden zelf denken dat het leuk zal worden.

Dit jaar is er een Reünie-/ Jubileum optreden.

Misschien is het dit jaar wel het laatste jubileum optreden? Daarom willen zij er ook een soort reünie van maken, waarbij we veel ‘oude’en nieuwe fans hopen te ontmoeten. Maar ook mensen die hen nog kennen van de optredens in de jaren 60. Van de optredens bij de “Willem de Zwijger”school, bij de Mulo en in het “Klokhuis”, het “NHV”-gebouw en “Ons Huis”.

Reserveer alvast zondagmiddag 22 april in uw agenda. De zaal is open om 14.00 uur, optreden start om 14.30 uur en de entree bedraagt € 5,-.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Partycentrum “Ons Huis” en bij de bandleden.

Savage Revival

 

 

 

 

article
116207
Een uniek optreden, jubileum en reünie
RHEDEN –  De band Savage Revival bestaat dit jaar 55 jaar, reden voor een muzikale middag
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/116207/savage-revival-reunie-rheden/
2018-03-12T15:08:30+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/03/12145520/Savage-Revival-2008.jpg
optreden, Reünie, Rheden, Savage Revival
Nieuws