Groenhorst Velp Nationaal Kampioen Tuinaanleg 2014

Foto:

VELP – Afgelopen weekend hebben Bram en Simon van Groenhorst Velp goud behaald tijdens de Nationale beroepenwedstrijd Tuinaanleg in Den Bosch.  Zijn hebben de titel binnengesleept: Nationaal Kampioen Tuinaanleg 2014. 

De hoogste eer om te behalen in het vakgebied. Met hun, tot in de puntjes verzorgde, aangelegde tuin kwalificeerden zij zich voor het Internationale Kampioenschap in Frankrijk later dit jaar.
In 2,5 dagen tijd hebben zij een tuin van 5 bij 5 meter aangelegd, volgens een vooraf opgegeven ontwerp. Deze tuin moest voldoen aan vooraf gestelde criteria. De jury let op alles en meet alles na, is een hoek die 90 graden moet zijn maar 88 graden dan heb je al puntenaftrek. 
Er is hard en zeer nauwkeurig gewerkt, om alle creatieve aspecten en facetten van het hoveniersvak in de tuin te laten zien. Een topprestatie! Groenhorst Velp is reuze trots op de twee hoveniers die Nederland gaan vertegenwoordigen.
De wedstrijden zijn een initiatief van het bedrijfsleven en brancheorganisaties in de Groene Sector.  Een deel van de hoveniersopleiding bestaat uit praktijk leren in de hoveniersbedrijven. Simon Kuiperij en Bram Wevers (stage) werken beide bij Hoveniersbedrijf Esselink in De Heurne.
Foto boven: Simon Kuijperij (3de jaars student), Ard Esselink (stage/werkgever) en Bram Wevers (vierde jaars student)
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
groenhorstvelp1
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen