Zilver voor VMBO-Bloemteam Aeres Velp bij de Skills Talents

Foto: Marjanne Eikelboom-Buitenhuis

VELP/ZWOLLE – 12 provincies streden vandaag om de Nederlandse titel in de IJsselhallen in Zwolle tijdens het grootste beroepenevent van Nederland.

In 10 vmbo -finales streden 350 leerlingen op het NK voor de titel ‘beste Nederlandse jonge vakteam 2018’. Bij het onderdeel Bloem en Design veroverden het Aeres VMBO Velp bloemteam; Bo Diesveld, Lynn Hammink en Anouk Hartgers de zilveren medaille.

Docent Marieke Kersten en hun coach Joyce Wagemans zijn trots op de vmbo-leerlingen: “De drie meiden hebben de overwinning binnengesleept door de duurzame opdracht supergoed uit te voeren, het kleurenpaneel was heel knap toegepast en technisch waren ze sterk en vakkundig. Ze vielen ook op door hun rustige werkhouding en het goede onderlinge overleg in de uitvoering van de pittige werkstukken.”

Gelderland Giants

De provincie Zuid Holland heeft de titel “beste Provincieteam” veroverd. Gelderland werd zevende.

Talentontwikkeling

Met vakwedstrijden kunnen (v)mbo-jongeren hun passie voor een beroep, hun talent en (ontluikend) vakmanschap ontdekken. Dit past binnen het beleid van het ministerie van OCW. Zij wil talentontwikkeling, excellentie en skills in het (v)mbo stimuleren. Jonge vakprofessionals zijn hét fundament van werkend Nederland. Hun vakmanschap is onmisbaar voor onze samenleving. Zo zijn vakwedstrijden een instrument van bedrijfsleven en onderwijs samen, waarmee ze aankomend talent en vakmanschap stimuleren en beroepsonderwijs verder promoten. (V)mbo’ers krijgen door hun deelname aan vakwedstrijden niet alleen een bijzondere leerervaring, maar groeien ook verder in persoonlijke ontwikkeling.

Over Skills Talents

Skills Talents zijn teamvakwedstrijden (10 onderdelen) voor laatstejaars vmbo’ers. Deelnemende leerlingen krijgen hier een podium om hun talenten te laten zien. De opdrachten die de leerlingen tijdens de wedstrijden uitvoeren, zijn ontwikkeld door docenten en sluiten daarom aan bij het lesprogramma. De vakwedstrijden worden georganiseerd door de stichting Skills Netherlands in samenwerking met mbo-scholen. Een vakkundige jury vanuit het beroepsveld beoordeelt. Overige informatie en de uitslagen zijn na de wedstrijden te vinden op www.skillstalents.nl.

Voor meer informatie:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen