Sponsorloop Mauritiusschool voor de Rhedense Schaapskudde

Foto: Reinier Broeks

RHEDEN – Op woensdagochtend 28 maart, in de Goede Week voor Pasen, organiseert de Mauritiusschool in Rheden een sponsorloop, net zoals 2 jaar geleden. De opbrengst gaat naar een goed doel: de Rhedense Schaapskudde.

Jaarlijkse activiteit voor het goede doel

De Mauritiusschool organiseert ieder jaar in de week voor Pasen een activiteit voor een goed doel. Twee jaar geleden kozen de ouders en de kinderen voor de Rhedense schaapskudde. Deze samenwerking beviel zo goed, dat de school vorig jaar besloot een 3-jarig sponsorcontract met de Kudde aan te gaan.

Schaapskudde Rheden

De Mauritiusschool zet zich graag in voor het dorp Rheden. De Kudde is een vaste waarde in het dorp en voor kinderen een aansprekend goed doel. Alle leerlingen van de Mauritiusschool bezoeken de komende tijd de kooi om een lammetje te adopteren en krijgen daar van de herderin uitleg over het reilen en zeilen van de Kudde.

De sponsorloop is op woensdag 28 maart van 08.45 tot 09.45 uur in de Hangmat in Rheden. Nieuw is de hindernisbaan; een voor de groepen 1 t/m 4 en een voor de groepen 5 t/m 8.

Cheque met de opbrengst naar de schapen

Op vrijdagochtend 13 april komt herder Cynthia Berendsen naar de Maurtiusschool om feestelijk de cheque met de opbrengst in ontvangst te nemen. Het geld wordt besteed aan het welzijn van de schapen. Aan nieuwe voerbakken en brokken en stro voor in de stal, maar ook aan medicijnen. Want ook lammetjes en schapen zijn wel eens ziek.

Kijk voor meer informatie ook op:

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen