Lammetjesdag Schaapskudde Rheden 2018

RHEDEN – De 49ste lammetjesdag van de Schaapskudde Rheden was wederom een geslaagde dag. Op het oog leek het een stuk rustiger dan vorige jaar, maar alles was dit jaar ook tot in de puntjes geregeld.

Zo hadden gemeente Rheden en de Schaapskudde Rheden het parkeerprobleem van voorgaande jaren goed uitgewerkt. Zo was er op bepaalde plekken een parkeerverbod en het terrein waar er geparkeerd mocht worden een stuk groter, alles werd in goede banen begeleid door verkeersregelaars.

Bij de schaapskooi zelf stonden diverse kraampjes waar men snuisterijen kon kopen.

IVN Oost-Veluwezoom en Natuurmonumenten waren tevens ook aanwezig, er was een zweefmolen voor de kinderen en zij konden knutselen gesminkt worden en natuurlijk lammetjes knuffelen. Op gezette tijden werd er op in weide een demonstratie gegeven door een schaapsherder mijn haar hond, ondertussen stond het Rhedens Fanfare Corps heerlijke deuntjes weg te spelen.

De Rhedense Schaapskudde heeft er echt werk van gemaakt om alle zaken in goede banen te leiden. Dit kon je overigens goed merken aan het parkeren maar ook aan de fietsers die niet langs de schaapskooi mochten fietsen.

Op naar volgend jaar en zal het waarschijnlijk een groot feest gaan worden…, dan wordt namelijke de 50ste lammetjesdag gehouden.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen