Eerste deel nieuwe rotonde Velp krijgt basislagen asfalt

VELP – De eerste helft van de nieuwste in aanleg zijnde rotonde van Velp krijgt haar basislagen asfalt, dit gebeurde afgelopen dinsdag 3 april.

Hiermee is er weer een belangrijke fase in het reconstructieproject van het kruispunt Arnhemsestraatweg/Daalhuizerweg/Nordlaan gereed.

De riolering is vernieuwd en vervolgens is er een laag van gebroken puin aangebracht en daarna een tweetal lagen asfalt die vandaag op de zuidelijke helft van de Arnhemsestraatweg en de nieuwe rotonde zijn aangebracht, ook de stoep en het fietspad is nu aan die zijde van de Arnhemsestraatweg klaar.

De trolleybusbovenleidingen kunnen nu omgezet worden naar zuidelijke zijde van de weg zodat ook het openbaar vervoer doorgang kan vinden en gaat rijden over de nieuwe onderlaag van asfalt. Aan de noordzijde van de weg, kan de oude laag asfalt verwijderd en vernieuwd worden.

Nadat aan de andere kant ook de laag gebroken puin en basislaag asfalt zijn aan gebracht word de weg geheel afgesloten om de toplaag in één keer aan te brengen. Dit is vooral op de rotonde van voor een goede hechting bij het samenkomen van de lagen, aldus de uitvoerder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen