Strooiwagens gaan de weg op in april

Foto: Provincie Gelderland

REGIO – De provincie gaat op 10 en 13 april 2018 zout strooien op twee wegen in de regio. Het gaat om de parallelweg Doesburg-Dieren (N317) en de A348 tot de afslag Rheden.

Het gaat hier om een proef met zoutstrooien als onderdeel van een aanbesteding ‘materieel en onderhoud gladheidbestrijding’.

Ieder jaar besteedt de provincie veel tijd, geld en aandacht aan het zo goed mogelijk berijdbaar houden van de wegen bij glad weer. Gladheid is nooit helemaal te voorkomen. Door zout te strooien worden de wegen minder glad en veiliger.

Gezien de omvang van het werk en het materieel dat hiervoor nodig is, wordt er een aanbesteding gehouden. Het gaat in deze aanbesteding om levering van nieuw gladheidmaterieel en onderhoud. De leveranciers demonstreren hun materieel aan de provincie op de beide testtracés.

Wegen blijven open

De parallelweg tussen Doesburg en Dieren wordt gebruikt om de fietspadstrooiers aan het werk te zien. Want de provincie strooit ook op snelfietsroutes en parallelwegen. De A348 wordt gebruikt om het strooien op de hoofdweg te testen. (Tussen kmp 5.200 en kmp 10.200 links)

De strooiauto’s rijden gewoon tussen het verkeer, net zoals in een ‘normale’ situatie. Het kan leiden tot enig oponthoud maar de wegen kunnen gewoon gebruikt worden.

Motorrijders misschien beter even omrijden
Als het mooi weer wordt, zien we meer motorrijders op de weg. Het strooizout kan echter het mooi gepoetste chroom van de motor aantasten. Wie heel zuinig is op zijn motor en meer een mooiweerrijder is, kan daarom maar beter een paar dagen de A348 mijden. Daarna is het zout weer weggespoeld of weggezakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen