Formulieren invullen lastig? Formulierenhulp Rheden helpt!

Foto: Formulierenhulp Rheden

RHEDEN – Iedereen krijgt ze weleens, lastige brieven en moeilijke formulieren bij een aanvraag van bijvoorbeeld een regeling.

Soms maken mensen er geen gebruik van, omdat ze het formulier niet goed begrijpen of het niet kunnen invullen. Of soms gewoonweg niet weten welke mogelijkheden en voorzieningen er zijn. Als het alleen niet lukt dan kan dat vanaf nu samen met een vrijwilliger van Formulierenhulp Rheden.

Op donderdagochtend van 9:30 tot 11:30 zijn geschoolde vrijwilligers van Humanitas en Schuldhulpmaatje zijn aanwezig die helpen bij het invullen van formulieren of de inhoud van brieven begrijpelijk kunnen uitleggen.

Ook kunnen bezoekers terecht voor informatie en praktische hulp bij hun financiƫle administratie. Men kan hulp krijgen bij het aanvragen/wijzigen van bijvoorbeeld uitkeringen, bijzondere bijstand of kwijtscheldingen of ondersteuning krijgen bij telefoongesprekken met diverse (gemeentelijke) instanties. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld en er worden geen persoonlijke gegevens bewaard.

Wacht niet en kom langs!

Formulierenhulp Rheden houdt elke donderdagochtend van 9:30 tot 11:30 spreekuur in Het Dorpshuis Willem de Zwijger aan de Mr. B. van Leeuwenplein 3, 6991 EW Rheden.

Iedereen is welkom, ook mensen uit andere dorpen! Er is geen afspraak nodig en de hulp is gratis.

Lees ook:

 

Formulierenhulp Rheden

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen