Linda van Vliet en Frank Schotman winnen Cross Duathlon Posbankloop 2014

VELP – De eerste Posbankloop Cross-Duathlon vanaf camping Beekhuizen te Velp is gewonnen door Frank Schotman uit Gouda en Linda van Vliet uit Nijmegen. 

Zwaar parcours
Vooraf bestempeld als kanshebbers voor de overwinning, maakten ze dit ook waar op het zware parcours. Alsof het parcours nog niet uitdagend genoeg was, liep het gehele deelnemersveld een extra lusje van 1,5km door een gemiste afslag.
eawlfsmrdi2f7rnvc65yhqy7h
Schotman wist de 7,5km hardlopen, 18km mountainbiken en 3km hardlopen te overbruggen in 1 uur 33 minuten en 20seconden. Linda van Vliet had 1 uur, 52 minuten en 15 seconden nodig voor het uitdagende parcours rondom de Emma-Piramide. Hendrik Venema uit Nijmegen wist bij de heren een mooie tweede plaats te behalen voor Arie de Jong uit Oosterwolde. Bij de dames completeerden Jony Heerink uit Amersfoort (2e) en Ilona Meter (3e) uit Eerbeek het podium. 
r18e7tpvb3i2bsw5hw7kksgok
Bij de deelnemers die de Cross-Duathlon met zijn tweeën hebben volbracht was de overwinning voor het duo Pieter Beernink en Murielle Ferraye. Ruard Smeenge en Bryan Hilbolling legden beslag op de tweede plaats voor Ilona Valkenburg en Peter Witter. 
200 deelnemers
Met bijna twee honderd deelnemers uit het gehele land was het in Velp zeer druk op camping Beekhuizen, welke als uitvalsbasis diende voor de atleten. De organisatie blikt terug op een mooi evenement op de flanken van het Nationaal Park Veluwezoom, waarbij zowel de recreatieve deelnemer als topatleet een fijne wedstrijd kreeg voorgeschoteld. Met het zonnetje erbij was het ook voor het publiek zeer aangenaam toeven op het start/finish-terrein.
f55jd1ovl1n2g7evr54m6gzfj
Evaluatie
De organisatie gaat deze eerste editie eerst nog evalueren, maar laat weten dat de kans zeer aannemelijk is dat deze try-out een vervolg gaat krijgen na de vele positieveen enthousiaste reacties die het heeft mogen ontvangen. 
Hulde aan alle vrijwilligers!
Deze eerste editie van de Posbankloop Cross-Duathlon vond plaats in het kader van het 20-jarig jubileum van de Stichting Posbankloop. Door ondersteuning van talrijke vrijwilligers waaronder Scoutinggroep Markesteen en het ROC A12 en toestemmingen van diverse terreineigenaren heeft het evenement kunnen plaatsvinden.
Kijk voor meer foto’s op
http://rheden.nieuws.nl/fotos
suthape4ydkp3ih49zn92ew2w
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen