Feestdag voor gehandicapten in Velp

VELP – Zwaaiend en gillend van plezier genoten tientallen bewoners van SIZA-huizen uit Velp, Rheden en Dieren van de jaarlijkse feestdag op de Kermis in Velp.

Voor de zestiende keer organiseerde Velp voor Oranje deze speciale middag die geopend werd door locoburgemeester Ronald Haverkamp. Getooid met de prachtig opgepoetste burgemeestersketen begeleidde hij vervolgens de gehandicapte gasten in de Rupsbaan en de Autoscooter.

De gezellige Velpse Oranjekermis op De Vlashof (achter Albert Heijn) duurt t/m zondag 15 april. En is voor iedereen open van 13.00-23.00 uur; zaterdag van 10.30-24.00 uur.

Studenten

Leden van wijkvereniging Daalhuizen-Oost assisteerden bestuursleden van Velp voor Oranje bij de opvang van de gasten. Maar het waren vooral leden van studentenvereniging Arboricultura (Hogeschool Van Hall Larenstein) die de volwassen en soms zwaar lichamelijk gehandicapte bezoekers begeleidden in de diverse attracties. Ze voelen zich dan licht en blij in de snel ronddraaiende Polyp of in de karretjes van de Rups. Anderen genieten van de sfeer, de muziek en natuurlijk van de suikerspinnen en oliebollen. Tot slot was er voor iedereen een pakje drinken en een mooie, zachte, kleurige knuffel.

Velp voor Oranje

Velp voor Oranje organiseert de Oranjekermis al meer dan 100 jaar. Met de opbrengst van de pacht wordt op 27 april het Koningsfeest georganiseerd en eens in de vijf jaar de herdenkingen en vieringen van de Bevrijding.

 

gallery
118572
Zwaaiend en gillend van plezier genoten tientallen bewoners van SIZA-huizen uit Velp, Rheden en Dieren
VELP – Zwaaiend en gillend van plezier genoten tientallen bewoners van SIZA-huizen uit Velp, Rheden
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/118572/feestdag-gehandicapten-velp/
2018-04-13T21:02:01+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/04/13210011/Oranjekermis-2018-Velp-14.jpg
Oranjekermis, rheden.nieuws.nl
Foto's, Nieuws