Sarah en Merle van der Lijke winnen The Flute Factor 2018

Sarah en Merle van der Lijke winnen The Flute Factor 2018
Sarah en Merle van der Lijke winnen The Flute Factor 2018
Foto: Mehdi Taherian

DE STEEG – Zusjes Sarah (11, dwarsfluit) en Merle (13, harp) van der Lijke winnen The Flute Factor 2018. The Flute Factor is een fluitconcours voor de jeugd in de leeftijd 8 t/m 13 jaar, waar internationale fluitisten aan deelnemen.

Een Nederlandse die the Flute Factor wint! Dat is nog niet eerder gebeurd.

Sarah:

“Ik moest huilen van geluk. Ik geloof eigenlijk nog steeds niet dat ik The Flute Factor heb gewonnen. Ik ben echt heel erg blij. Ik heb heel veel zin om op de mooie fluit die ik heb gewonnen, te gaan spelen en heel veel nieuwe stukken te gaan proberen.”

The Flute Factor 2018

Sarah en Merle begonnen beiden op vijfjarige leeftijd met blokfluitles in combinatie met Algemene Muzikale Vorming. Sarah koos aansluitend voor de dwarsfluit, Merle had haar hart verloren aan de harp.

Sarah van der Lijke

Jaarlijks vindt in het Muziekcentrum van Adams in Ittervoort the Flute Factor plaats, georganiseerd door Stichting Nationaal Fluitconcours. The Flute Factor is een open podium voor jeugd van 8 t/m 13 jaar die graag al van zich willen laten horen. De deelnemers in 2018 kwamen uit Rusland, Turkije, Finland, België en Nederland. De 3e prijs ging naar een fluitiste uit Turkije, de 2e naar een Finse fluitiste.

Sarah deed eerder mee aan de the Flute Factor. In 2015 behaalde ze als 8-jarige een 4e prijs. Dit jaar werd Sarah begeleid door haar zus Merle op de harp. Ze speelden Haru No Umi van Michio Miyagi. Dit stuk is door Josef Molnar bewerkt voor fluit en harp. Miyagi werd op 8-jarige leeftijd blind en Haru No Umi vertolkt zijn herinnering aan de zee in de lente.

Merle van der Lijke

Sarah is een leerling van Marianne Wormgoor-Bosch en is lid van het Dierens Harmonie Orkest, haar zus Merle studeert bij Erika Waardenburg. Donderdag 26 april spelen de zussen het stuk waar ze mee gewonnen hebben bij het openingsconcert van de Oranjefeesten in Dieren. Het programma begint om 20.00 uur in Theothorne.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen