Wedstrijd voor noodnummer 1-1-2

Foto:

Nederlanders worden uitgenodigd om een handje bij te helpen met een cartoonwedstrijd op de Facebook-pagina van het ministerie van Veiligheid en Justitie.Slechts de helft van de Nederlanders weet dat het alarmnummer 1-1-2 niet alleen in Nederland, maar ook in veel andere Europese landen bereikbaar is voor spoedeisende hulp. Het is belangrijk dat iedereen weet dat 1-1-2 in bijna heel Europa bereikbaar is, zodat mensen niet hoeven te bedenken wie ze moeten bellen als zij  in het buitenland spoedeisende hulp nodig hebben.

Daarom is er vanaf gisteren(11 februari), op de Europese dag van 112, in heel Europa aandacht gevraagd voor het alarmnummer 1-1-2. Internetgebruikers worden uitgenodigd om een grappige tekst te verzinnen voor een cartoon van de bekende striptekenaar Hein de Kort. Daarin wordt duidelijk gemaakt dat 1-1-2 ook in andere Europese landen bereikbaar is.
De drie leukste inzendingen worden door De Kort verwerkt in de cartoon. De winnende cartoons worden door het ministerie ingezet om aandacht te vragen voor 1-1-2. De winnaars krijgen bovendien een gesigneerde afdruk van ‘hun’ cartoon.   
Over 1-1-2:
1-1-2 is het alarmnummer voor spoedeisende hulp. 1-1-2 kan bijvoorbeeld worden gebeld na een verkeersongeluk met slachtoffers, bij brand of wanneer iemand getuige is van een misdrijf. Dan telt elke seconde. Het gratis Europese noodnummer is bereikbaar in de hele EU.
Op 

 ziet u de cartoon en kunt u mee doen aan de wedstrijd.

Bron: VVGM
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen