Celstraf en geldboetes voor gooien van molotovcocktail

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – In 2015 zijn er drie verdachten aangehouden voor het gooien van een molotovcocktail door een slaapkamerraam van het zogeheten ‘Polenhuis’ aan de Willemstraat op 4 september 2014.

Daarbij vielen twee slachtoffers, het jonge stel (41-jarige man en zijn 27-jarige vriendin) lag op dat moment te slapen onder het raam, zij werden met zeer ernstige brandwonden direct naar het brandwondencentrum in Beverwijk gebracht.

De drie mannen hebben in hoger beroep celstraffen en geldboetes gekregen voor betrokkenheid bij dit incident.

Twee van de verdachten kregen van het gerechtshof in Arnhem twaalf jaar cel voor poging tot moord en brandstichting. Een van de mannen kreeg ook tbs met dwangverpleging opgelegd.

De derde verdachte kreeg acht jaar cel, hoewel hij door de rechtbank eerder tot veertien jaar was veroordeeld. Het hof rekende hem alleen medeplichtigheid aan, maar vond uitlokking niet bewezen. De man had de twee andere informatie gegeven over de woning en de overlast die hij ondervond van de bewoners.

De drie daders moeten tevens een schadevergoedingen betalen aan de slachtoffers: 225.000 euro aan de man en 150.000 euro aan de vrouw.

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen