24 jeugdbrandweerkorpsen strijden voor een plek in de halve finale

VELP – Afgelopen zaterdag 12 mei vonden de wedstrijden tussen de 24 jeugdbrandweerkorpsen uit heel Nederland plaats in Velp, waaraan 160 jongeren tussen de 12 en 18 jaar streden om een plaats in de halve finale.

De wedstrijden waren opgedeeld in twee banen, aspiranten (16-18 jaar) hogedruk en junioren  (12-16 jaar) lage druk. Alle teams werden beoordeeld op bijvoorbeeld het redden van slachtoffers en samenwerking binnen het team.

De wedstrijden werden gehouden bij de Kinderopvang Boeiend bij de Prins Bernardschool aan de Reigerstraat en bij de gemeentewerf op Biljoen beide gelegen in Velp. De eerste wedstrijd begon om 09.00 uur de laatste werd rond 17.30 uur afgerond.

De prijsuitreiking vond plaats in de Velpse brandweerkazerne aan de Noorder Parallelweg. Burgemeester Jan Hendrik Klein Molekamp van Rozendaal reikte samen met Anton Slofstra (directeur Brandweer Gelderland-Midden)  de jurybeoordeling certificaten van de wedstrijd uit aan de winnaars. Tevens een ticket naar de volgende ronde. (Burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden was helaas verhinderd)

Voor de uitslag van de wedstrijddag kijk op: www.brandweer.nl/gelderlandmidden/nieuws-overzichtpagina/2018/jeugdbrandweer-in-actie-bij-wedstrijden-in-velp?platform=hootsuite

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen