Festival Goed Groen in Velp

Foto: Aeres Velp

VELP – Spectaculair bloemwerk, livemuziek, proeverijen en verkoopkraampjes. Dat zijn de ingrediënten van het hippe en duurzame ‘Festival Goed Groen’.

Op donderdag 31 mei is de tweede editie van het festival gratis toegankelijk van 15.00 – 21.00 uur. U bent van harte welkom bij Aeres Velp en waag bijvoorbeeld een gokje bij het spel ‘waar schijt de geit’.

Cadeau artikelen, groen en duurzaam en livemuziek

Ondernemers uit de regio bemensen verkoopkraampjes met onder andere biologische kruiden(thee) en etherische olie, trendy lifestyle producten van hergebruikte materialen, tweedehands boeken, vintage kleding, woonaccessoires, handgemaakte sieraden, kamerplanten, houten tekstborden, zelfgemaakte hoeden.

Leerlingen bieden hippe veldboeketjes, tuinplanten en verse kruiden te koop aan. Uiteraard kan er ook geproefd worden. Bij dit alles is er gezellige livemuziek door Julio’s Suitcase, The Rewinders en Tinnef.

Geen roulette maar: ‘Waar schijt de geit’

Voor kinderen zijn er toffe dingen te doen, ze kunnen kennis maken met groen en duurzaam maar ook lootjes kopen en een prijs winnen als ze goed geraden hebben in welk vak de geit schijt. Creatief bezig zijn bij het koeversieren, zich laten schminken of een gratis rondje in de nostalgische zweefmolen maken.

zweefmolen

Eet een gezond hapje mee met het hele gezin

Een uitgelezen moment om gewoon een keer niet thuis te koken maar het eten te bestellen bij één van de foodtrucks/kramen. Tegen een vergoeding kunt u van huisgemaakte soepen, tosti’s, zomerse salades, frietjes, broodjes tot aan heerlijk eigenbereid ijs van ‘IJS van CO’ en ‘La Differenza’ en verse smoothies kopen. Natuurlijk is het terrein eigentijds en hip volgens Goed Groen Stijl ingericht met strobalenzitjes.

Expositie en demonstratie Bloemsierkunst

Een kleurrijk onderdeel van het festival zijn de expositie en vakdemonstraties van de mbo-studenten Bloem. Er zijn tafeldecoraties, (bruids)boeketten, kransen, plantaardige kleding, rouwbloemen en –decoratie.

Komt dat zien. Bezoekers die thuis ook graag creatief bloemwerk willen maken, kunnen vanaf 17.30 uur een kijkje nemen bij praktische demonstraties, uiteraard verzorgd door studenten. Bloemarrangeur Sjacco Gerritsen, oud leerling van onze school en Nationaal Kampioen Bloemsierkunst, treedt op als presentator tijdens de demonstraties.

Bezoek het festival gratis
Festival Goed Groen is op donderdag 31 mei gratis te bezoeken van 15.00 – 21.00 uur op het terrein van het recent vernieuwde schoolgebouw aan de Pinkenbergseweg 5f in Velp. Het totale programma vindt u op www.aeresmbo-velp.nl en www.facebook.com/festivalgoedgroen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen