Kom naar het Energiecafé van gemeente Rheden

Foto: gemeente Rheden

DE STEEG – Praat mee over duurzame energie in gemeente Rheden tijdens het 2e Energiecafé op 11 juni.

In 2040 wil de gemeente energieneutraal zijn. Dat betekent dat alle energie die we in onze gemeente gebruiken, duurzaam in de omgeving wordt opgewekt. Een flinke opgave die ze samen met de inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties en andere overheden aan willen pakken.

Om met elkaar verder te onderzoeken hoe dit in Rheden te realiseren, nodigt de gemeente iedereen uit voor het tweede Energiecafé.

Waar en hoe laat?
Het tweede energiecafé vindt plaats in de voormalige kerk De Boecop in De Steeg (Diepesteeg 1). U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom voor koffie en thee. Het officiële programma start om 19.30 uur. Om uiterlijk 22.00 uur wordt de bijeenkomst afgerond en is er tijd voor nabeschouwing onder het genot van een drankje. Aanmelden kan via [email protected] o.v.v. aanmelding energiecafé.

Programma
Tijdens het eerste energiecafé op 4 april, gingen zo’n 70 inwoners, bedrijven, maatschappelijke partners en lokale politici met elkaar in gesprek over de opgave. Toen werd met elkaar gekeken welke mogelijkheden er voor duurzame energieopwekking in Rheden zijn en wat de voorkeur verdient. Men vond forse inzet op energiebesparing nodig naast een energiemix. Het is geen kwestie van of zon, of wind of water et cetera maar van ‘en … en … en’.

Het programma van 11 juni gaat hier verder. Met elkaar gaan ze in gesprek over wat het betekent om energie in de eigen omgeving op te wekken. Welke kansen ziet u, welke belemmeringen zijn er? En hoe gaat Rheden eruit zien als er bijvoorbeeld velden met zonnepanelen of windmolens komen? Dit wordt ter plekke gevisualiseerd.

Tot slot krijgen bestaande initiatieven in en om Rheden een podium om hun ideeën, kennis en ervaringen te delen.

Energie in het coalitieprogramma
Wethouder Dorus Klomberg is verantwoordelijk voor onder andere de Rhedense klimaataanpak. Dorus Klomberg: “Rheden geeft energie. Zo heet het coalitieprogramma. En die titel is op verschillende manieren uitlegbaar. Rheden gaat letterlijk energie geven door haar eigen energie op te wekken en gaat figuurlijk energie inzetten om onze doelstellingen te realiseren”. Hij gaat daarom graag met een ieder in gesprek op maandagavond 11 juni.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen