Drie keer geen water in 48 uur in een deel van Velp-Zuid

VELP – Was gisteren 29 mei om 05.45 uur de waterleiding gesprongen, vandaag 30 mei was het weer raak nu om 04.00 uur spoot het water met volle kracht uit de leiding, net zo’n 2 meter van de oude breuk af, in de Pastoor Schaarsstraat in Velp. Toen de tweede breuk net gerepareerd was sprong de leiding op een andere plek voor de 3e keer.

De tweede breuk was ontstaan tussen de koppeling van de nieuwe buis en de bestaande leiding die bij de eerste reparatie gebruikt was. De bewoners zaten gisteren al bijna de hele dag zonder water in de Pastoor Schaarsstraat en een deel van de Weteringstraat. Aan het eind van de middag zou de watervoorziening hersteld zijn, aldus de medewerkers van Vitens.

Mensen konden bij de Vitenswagen grote jerrycans water krijgen om te drinken of koffie en thee te zetten. De bewoners hebben extra pech dat dit net gebeurd met dit warme weer. Wassen of douchen zat er deze 2 dagen niet in voor hen.

Voor de 3e keer een waterleidingbreuk

Nu was het raak op de hoek van de Pastoor Schaarsstraat en de Waterstraat  bij het voormalig kantoor van Vivare.

De leiding brak nu om 16.10 uur wat zorgde dat de Waterstraat snel onder water stond, nadat Vitens het water had afgesloten werd het minder en kon de politie het verkeer regelen over één rijbaan totdat verkeersregelaars het overnamen. Gemeentewerkers zetten de weg af met borden .

Vitens medewerkers  sloten het gedeelte van de breuk af  zodat omwonenden weer water hadden waaronder de Ulenpas met 234 woningen. Morgen zal Vitens ook deze 3lekkage repareren. Helaas hadden de mensen in de Pastoor Schaarsstraat en de Weteringstraat en Korte Wal voor de 3e keer even geen water.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen