Grote belangstelling Spetterfeest Dieren

DIEREN – Zaterdagmiddag 1 februari 2014 werd er in de sporthal een Spetterfeest georganiseerd. Er kwamen 103 kinderen, al dan niet met hun ouders, op af.

Kerken uit Dieren en Doesburg organiseren sinds oktober 2001 drie keer per jaar het zogenaamde Spetterfeest. Een activiteit voor kinderen van de basisschool vanaf groep 2. Tijdens deze feesten wordt er gezongen, naar een verhaal geluisterd en geknutseld. Het thema van zaterdag was : “Kom maar op als je durft !”
lbtk3z5q6o3tcda0d08gtuwjh
De belangstelling was overweldigend op deze middag. Het was wachten geblazen, op de trap en in de gang stond een rij. Eerst aanmelden en dan in groepjes met een begeleidster, herkenbaar aan het gele Spetterfeest-shirt of armband, naar binnen. De meegekomen ouders konden vanaf de balustrade meekijken naar wat er beneden gebeurde.
pews2iofckhigouay2733tj22
Het achterste gedeelte van de sporthal was omgebouwd tot een zaal. Er was een tussenwand over de hele breedte van de hal neergelaten. Deze fungeerde meteen als  immens projectiescherm. Bij het binnenkomen was de Spetterband  aan het spelen en kwam al snel de stemming er in. Na een gezamenlijke opening met een lied en daarna de uitleg van de huisregels, gingen de kinderen aan hun programma beginnen, allemaal in groepen.  
vn5oawidazfon8jng131ew89x
Per groep werd er, middels een roulatie systeem, een programma -onderdeel afgewerkt; het is immers ondoenlijk om met zóveel kinderen tegelijk een spel te doen of te knutselen. Zo was er ook een speciaal programma voor de kinderen van de groepen 7 en 8. Zij gingen naar hun eigen programma : Next Level.
Het volgende Spetterfeest zal zijn op 5 april 2014.
Bijdrage en foto’s: Peter de Waard
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
nbr6lf2dvi5ewuecnueqsneex
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen