Nierstichting zoekt collectanten in Velp

Foto: Nierstichting

VELP – Voor de collecteweek van 16 tot en met 22 september 2018 is de Nierstichting op zoek naar enthousiaste collectanten in Velp.

“Werken je nieren niet, dan ga je dood. Dit klinkt misschien hard, maar is helaas wel de realiteit”, zegt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. “Dit jaar is de Nierstichting 50 jaar actief. En in die tijd hebben we heel wat dromen kunnen realiseren. Door te durven én te doen.

Zo hebben we dialyse bereikbaar gemaakt voor iedereen, is thuisdialyse mogelijk geworden en ontwikkelen we nu de draagbare kunstnier. Maar nog steeds is er die harde werkelijkheid. Dialyseren is loodzwaar. Jaarlijks overlijdt 1 op de 6 dialysepatiënten. Onze ultieme droom is dat we nierziekten kunnen genezen. En dat gaat ons lukken, mede dankzij de inkomsten uit de collecte.”

Word collectant

De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. “De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg belangrijk voor de Nierstichting”, benadrukt Deborah Regelink-Bouwman, Nierstichting collectecoördinator in Velp. “Wij zijn ieder jaar enorm blij met alle collectevrijwilligers. De inzet van vrijwilligers maakt namelijk écht een verschil.”

Onbetaalbare bijdrage

Ze hebben jouw hulp dus hard nodig van 16 tot en met 22 september 2018 in  Velp. Collecteren neemt hooguit twee uur van jouw tijd in beslag. Hiermee leveren 70.000 vrijwilligers in heel Nederland een belangrijke bijdrage om duizenden nierpatiënten hun leven terug te geven. Loop jij twee uurtjes mee in jouw buurt? Meld je aan via www.nierstichting.nl/2uur.

Voor meer informatie: www.nierstichting.nl/2uur

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen