Tunnelbak Traverse Dieren open vanaf 16 juni, drukte verwacht

Foto: Traverse Dieren

DIEREN – Vanaf 16 juni rijdt naar verwachting doorgaand verkeer Arnhem – Zutphen/Apeldoorn door de tunnel in plaats van over de weg langs het station. Hierdoor wordt een van de belangrijkste doelen van provincie en gemeente: betere en veilige doorstroming bereikt.

De eerste weken zal dit effect niet volop merkbaar zijn. Door de afbouw van de kruispunten Harderwijkerweg en Wilhelminaweg wordt ook lokaal autoverkeer door de tunnelbak geleid. Alle bestemmingen in Dieren blijven bereikbaar, maar dat betekent wel extra drukte op de Burgemeester Willemsestraat, de Zutphensestraatweg, de Doesburgsedijk en in de nieuwe tunnelbak.

Let goed op, en naviagatiesysteem uit

Voor weggebruikers is het altijd even wennen als er veranderingen zijn op de weg. Het advies is dan ook om niet op de ‘automatische’ piloot te rijden, goed op de omleidingsborden te letten en het navigatiesysteem uit te zetten.

Kruispunten klaar

De planning is dat eind juni het kruispunt Harderwijkerweg klaar is en eind juli de kruising met de Wilhelminaweg. Voor voetgangers en fietsers blijft het mogelijk om de spoorwegovergang Harderwijkerweg te gebruiken.

 

Omleidingsroutes voor autoverkeer.

Spoorwegovergangen Hardewijkerweg en Wilhelminaweg dicht

Belangrijkste tijdelijke rijroutes naar Dieren noord:

Vanuit Arnhem/Doesburg:

  • Automobilisten op de N348 vanuit Arnhem/Doesburg die richting Dieren noord willen, worden door de open tunnelbak geleid (dus voorbij het station) en kunnen op het kruispunt Burgemeester Willemsestraat (N786) linksaf via de Kanaalweg naar Dieren-noord. Volg hiervoor de omleidingsroute met letter D.

Vanuit Zutphen:

  • Automobilisten op de N348 vanuit Zutphen die richting Dieren noord willen, kunnen op het kruispunt Burgemeester Willemsestraat (N786) rechtsaf via de Kanaalweg naar Dieren-noord. Volg hiervoor de omleidingsroute met letter D.

Belangrijkste tijdelijke rijroutes vanuit Dieren noord naar Arnhem/Doesburg en Zutphen:

  • Automobilisten vanuit Dieren noord die richting Arnhem/Doesburg en Zutphen willen, volgen de hoofdomleidingsroute via de Harderwijkerweg – Imboslaan – Kanaalweg (N786) en kunnen op het kruispunt Burgemeester Willemsestraat (N786) linksaf naar Zutphen en rechtsaf (via de open tunnelbak) naar Arnhem/Doesburg.

Afsluiting Harderwijkerweg en Wilhelminaweg

Belangrijkste tijdelijke rijroutes naar Dieren zuid:

Vanuit Arnhem/Doesburg:

  • Automobilisten op de N348 vanuit Arnhem/Doesburg die richting Dieren zuid willen, gaan voor de open tunnelbak rechtsaf naar de Doesburgsedijk. Vanaf de Doesburgsedijk kunnen automobilisten linksaf via de Hogestraat of de Lagestraat naar Dieren zuid.

Vanuit Zutphen:

  • Automobilisten op de N348 vanuit Zutphen die richting Dieren zuid willen, kunnen op het kruispunt Burgemeester Willemsestraat (N786) linksaf via de Zutphensestraatweg naar Dieren-zuid.

Afsluiting Wilhelminaweg en Stationsgebied

Belangrijkste rijroute vanuit Dieren zuid naar Arnhem/Doesburg en Zutphen:

  • Automobilisten vanuit Dieren zuid die richting Arnhem/Doesburg willen gaan, rijden via de Zutphensestraatweg – Hogestraat en gaan bij de Doesburgsedijk linksaf richting de provinciale weg N317. Vanaf 16 juni tot en met 25 juni is het dus niet mogelijk om op de Doesburgsedijk rechtsaf te slaan vanwege de werkzaamheden ter hoogte van het kruispunt Harderwijkerweg. Wel blijft de postroute door Hof te Dieren bereikbaar voor bestemmingsverkeer.
  • Automobilisten vanuit Dieren zuid die richting Zutphen willen, rijden via de Zutphensestraatweg en gaan ter hoogte van het kruispunt Burgemeester Willemsestraat (N786) rechtsaf naar Zutphen.

Belangrijkste rijroutes van Dieren zuid naar Dieren noord en omgekeerd.

  • Automobilisten vanuit Dieren zuid die richting Dieren noord willen gaan rijden via de Zutphensestraatweg en gaan ter hoogte van het kruispunt Burgemeester Willemsestraat (N786) rechtdoor (Kanaalweg) naar Dieren-noord en omgekeerd van Dieren noord naar Dieren zuid.

Klik op de afbeeldingen voor een grotere versie. Alle bijbehorende kaarten met routes zijn ook te vinden op www.traversedieren.nl

Kijk alvast op onderstaande video hoe alle rijstromen aan het eind van de bouwperiode worden.

Traverse Dieren

In Traverse Dieren werken provincie en gemeente aan het verbeteren van de doorgaande weg zodat er minder files komen. Het gehele gebied rond het station wordt verbeterd en veiliger gemaakt. Dit heeft een grote impact op Dieren en de inwoners en betekent ook voor automobilisten dat zij zich moeten aanpassen. Tot aan de zomer 2018 moeten weggebruikers gebruik maken van alternatieve routes. En dat is soms even wennen. De provincie en de gemeente werken nauw samen om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken. Werken aan de weg kan echter niet zonder verkeershinder. Wegwerkzaamheden zijn altijd van tijdelijke aard. Je houden aan de alternatieve routes betekent bijdragen aan verkeersveiligheid en verminderen van hinder voor de omgeving. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen