Werkzaamheden weer een stuk verder in Velp

VELP – De werkzaamheden aan de westkant van Velp zijn al weer een stuk verder dan de laatste keer dat we u daarvan op de hoogte brachten. De reconstructie van de Daalhuizerweg en Arnhemsestraatweg zijn in volle gang, de nieuwe rotonde ligt er en het oostelijke deel van de Arnhemsestraatweg is ook al weer in gebruik genomen.

Werkzaamheden Daalhuizerweg:

Donderdag 14 juni wordt het eerste gedeelte van de Daalhuizerweg voorzien van de eerste lagen asfalt. Het asfalt wordt tot net voor de kruising met de Schonenbergsingel aangebracht. Bewoners van dit gedeelte van de Daalhuizerweg kunnen vanaf vrijdagochtend 15 juni, vanaf de nieuwe rotonde Arnhemsestraatweg, weer dichter bij huis parkeren of mogelijk zelfs alweer op de oprit. Na het asfalteren worden de voetpaden en inritten aangebracht c.q. volledig afgemaakt.

Het tweede gedeelte van de Daalhuizerweg, vanaf Schonenbergsingel tot aan de Ringallee, blijft even zoals het nu is. De aannemer gaat namelijk eerst alle aandacht aan de Arnhemsestraatweg besteden. De afsluiting op de Daalhuizerweg, voor doorgaand verkeer, blijft wel in stand. De aangebrachte lagen asfalt zijn onvoldoende om al het (zware) verkeer toe te laten. Zo gauw als de Arnhemsestraatweg gereed is worden de werkzaamheden op de Daalhuizerweg weer opgepakt.

Werkzaamheden Arnhemsestraatweg (tussen rotonde Daalhuizerweg/Nordlaan en viaduct A12):

Vanaf vandaag 13 juni wordt er een ploeg medewerkers extra ingezet op de werkzaamheden aan de Arnhemsestraatweg. Het fietspad langs het park is/wordt versneld opgebroken. Fietsers worden verwezen naar de omleiding die vanaf de aanvang van de werkzaamheden aan dit gedeelte Arnhemsestraatweg is ingesteld. Het is niet mogelijk om met de auto via de Rozenhagelaan en Zaalboslaan van en naar Arnhem (Bronbeek) te rijden.

Fietsers vanuit Arnhem worden middels bouwhekken gedwongen de omleidingsroute over de Rozenhagelaan te rijden. Alle inspanningen zijn erop gericht om veilig te kunnen werken. Resultaat moet zijn dat de Arnhemsestraatweg eind juli 2018 weer open wordt gesteld voor al het verkeer van en naar het centrum van Velp. De hinder voor het verkeer op de Arnhemsestraatweg is over vijf tot zes weken achter de rug. In deze periode worden niet alleen de rioleringswerkzaamheden uitgevoerd, de wegverharding en voetpaden weer volledig nieuw opgebouwd maar ook drie amfibietunnels aangelegd.

Aanwonenden van de Arnhemsestraatweg kunnen zo veel mogelijk via gedeelten van de parallelweg en de Zaalboslaan van en naar hun woning/bedrijf rijden. Dit onder andere met een tijdelijke opheffing van het eenrichtingsverkeer op de parallelweg. Bij specifieke hinder qua bereikbaarheid worden de aanwonenden met een apart informatiebriefje op de hoogte gebracht. De afvalinzameling zal blijven zoals deze nu ook is. Netters
Infra draagt, daar waar nodig, zorg voor de aanbieding van het huisvuil in de zijstraten van de Arnhemsestraatweg

Werkzaamheden Daalhuizerweg (2e gedeelte) en Nordlaan:

Na de openstelling van de Arnhemsestraatweg worden de resterende werkzaamheden aan de Daalhuizerweg uitgevoerd. Tegelijkertijd worden de werkzaamheden aan de Nordlaan opgepakt. Bij de werkzaamheden aan de Daalhuizerweg en de Nordlaan worden de direct aanwonenden en bedrijven geïnformeerd over de werkzaamheden en de bereikbaarheid.

Werkzaamheden bij het Vitensgebouw aan de Arnhemsstraatweg

Bij het voormalige Vitensgebouw is men gestart met het weghalen van de beplanting en verharding aan de voorzijde van het gebouw.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen