Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

Foto: Jamie Lebbink

DIEREN – Onder het motto ’schakel van vermaak’ vindt van 23 tot en met 30 juni 2018 langs het Apeldoorns Kanaal de kanaalweek plaats.

Langs het gehele Apeldoorns Kanaal is er één week lang van alles te beleven voor jong en oud. De agenda is gevuld met sportief informatief en educatieve activiteiten.

De Dierense sluis in beweging

150 jaar geleden werd de eerste Dierense sluis en daarmee het Apeldoorns Kanaal geopend. Het water op en rond de Veluwe is bijzonder en de sluis is dat zeker. Daarover wordt voorlichting gegeven op het sluisterrein op 24 juni van 11.00 tot 15.00 uur.

Er zal, voor het eerst sinds jaren, weer een boot in de sluis liggen en er zijn demonstraties van duikverenigingen en van Scouting Dieren met vletten (een klein vaartuig). Ook het publiek kan het water op, onder andere in waterfietsen.

Er is een tent op het sluisterrein aanwezig waar een drankje en een hapje verkrijgbaar zijn. Doel is het prachtige sluisterrein onder de aandacht te brengen en te pleiten voor (beter) behoud van de sluis die een centrale rol zou moeten vervullen in het watertoerisme op en rond de Veluwe.

Vele andere activiteiten

Voor wie zich sportief wil vermaken kan er op meerdere locaties geroeid worden in een kano. Daarnaast zijn er in Apeldoorn demonstraties van een jeugdzeilschool. Op diverse plekken worden verhalen over vroegere tijden van het kanaal verteld en kan men weer gaan vissen in het kanaal.

Natuurlijk is er ook ter plaatse gedacht aan de inwendige mens of zijn er in de buurt prachtig gelegen restaurantjes langs het kanaal. Voor meer info kan men de agenda raadplegen op de website www.beleefhetkanaal.nl of de facebookpagina van stichting Beleef het Kanaal.

Jaarlijks evenement
De Kanaalweek moet een jaarlijks evenement worden met regionale en op den duur landelijke bekendheid. De Kanaalweek wordt gecoördineerd door de stichting ‘’Beleef het Kanaal’’ en ondersteunt door 6 werkgroepen bestaande uit inwoners, ondernemers en andere partijen. De Kanaalweek is een platform om het kanaal met een frisse blik te gaan beleven. Het is niet alleen een industrieel erfstuk, maar biedt nieuwe kansen voor recreatie, natuur en onze leefomgeving. Door de beleving jaar op jaar te laten groeien, ontstaat er een prachtige schakel van vermaak.

beleef het kanaal

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen