Oranjefeesten Spankeren van start!

SPANKEREN – Vrijdag 22 juni gingen weer de jaarlijkse Oranjefeesten in Spankeren van start, dit gebeurde na een optocht door de straten van het dorp samen met wethouder Marc Budel van de gemeente Rheden. Voorzitter André Maalderink trok letterlijk de optocht het dorp door.

Na een welkomstwoord van de voorzitter van de Oranjevereniging, André Maalderink, gaf hij het woord aan Wethouder Marc Budel. Deze gaf in zijn toespraak aan respect te hebben voor de leden van de Oranjevereniging om hun gedrevenheid, doorzettingsvermogen en het vele werk dat ze verzetten. Dit om toch maar weer ieder jaar een prachtig feest te organiseren voor alle inwoners van Spankeren.

Om 19.45 uur gaf hij als openingshandeling aan de Scouting aan de vlag te hijsen, waarbij muziekvereniging Wilhelmina en de March- & Showband het Wilhelmus speelden. Hierna vertrok de menigte naar het kermisterrein om daar de attracties te bezoeken of in de feesttent te genieten van een drankje of hapje en de muziek.

Zaterdagochtend was er om 09.30 uur het Spankerens Katerontbijt waarbij men weer bij kan komen met een ontbijtje met eieren, spek, koffie en krentenbollen. Vanaf 10.00 uur waren er kinderspelen voor jongens en meisjes van 4 tot 12 jaar. Kinderen van 10 tot 14 jaar konden vanaf 11.30 uur kruisboogschieten en vanaf 13.30 uur konden de volwassenen vogelschieten. Om 15.30 uur was er zowel voor heren als dames ringsteken van uit een jeep.

Op zaterdagavond begon om 19.00 uur een kinderdisco waarna het Oranjebal volgde met de band Rootz. De Schutterskoning en koningin werden om 20.30 uur rondgereden en gehuldigd.

Het feest werd om middernacht afgesloten.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen