Eerbetoon aan Rhedense Veteranen op de Nederlandse Veteranendag

RHEDEN In verband met de Nederlandse Veteranendag ontving burgemeester Carol van Eert op vrijdag 22 juni veteranen die wonen in de gemeente Rheden. De Veteranendag is een eerbetoon aan Nederlandse veteranen, jong en oud, man en vrouw, die zich hebben ingezet in dienst van de vrede.

Tijdens de bijeenkomst in het gemeentehuis in De Steeg sprak de burgemeester zijn waardering uit voor het werk van de Rhedense veteranen.

Het programma begon om 14.30 uur met koffie en gebak en een groepsfoto. Aansluitend wa er een officieel gedeelte in de raadzaal. Na afloop van het officiële gedeelte was er een informeel samenzijn met als afsluiting een Indische maaltijd.

290 Veteranen

De gemeente Rheden telt bijna 290 veteranen. Zij zijn rechtstreeks betrokken geweest bij oorlogshandelingen of vredesmissies. Niet alleen in de Tweede Wereldoorlog, Korea en Indië maar ook in Libanon, Cambodja, het voormalig Joegoslavië, Irak of Afghanistan en Nieuw Guinea. Deze militaire veteranen werden daarom samen met hun partner/begeleider uitgenodigd voor een ontmoeting op het gemeentehuis.

Alle geregistreerde veteranen bij het Nederlands Veteraneninstituut hebben een uitnodiging ontvangen van de gemeente.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Nederlandse Veteranendag

De Nederlandse Veteranendag is sinds 2005 jaarlijks rond de geboortedag van Z.K.H. Prins Bernhard der Nederlanden. In 2006 heeft de ministerraad besloten de Nederlandse Veteranendag tot nationaal evenement uit te roepen. Nederland telt ruim 125.000 veteranen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen