50.000ste passagier voor de buurtbus

Foto: Tonnie Koenders

DIEREN – Marco Habekotté maakt dagelijks gebruik van de buurtbus Spankeren/Dieren, op maandag 25 juni 2018 was hij de 50.000ste passagier en kreeg daarom uit handen van de voorzitter een mooie bos bloemen.

De voorzitter Albert Pirenc nam overigens deze maand voor de tweede maal afscheid als chauffeur, dit was mogelijk doordat na zijn eerste afscheid de leeftijd werd verhoogd van 75 naar 80 jaar voor het mogen rijden als buurtbus chauffeur.

Het belooft voor de buurtbus weer een heel goed jaar te worden.

De verwachting was voor dit jaar boven de 10.000 passagiers te komen, maar gelet op de resultaten van de eerste vijf maanden van dit jaar, gemiddeld ruim 140 passagiers per maand meer dan in de vergelijkbare periode van 2017, wordt deze verwachting bijgesteld tot 11.000 passagiers.

Een geweldig resultaat in aanmerking nemende, dat in dit 7e jaar dat de bus rijdt, het aantal passagiers bijna is verdubbeld in vergelijking met de eerste jaren.

Wel zijn er regelmatig problemen met de bus, zodat momenteel meer in de reservebus wordt gereden dan in de eigen bus. Hopelijk zijn die problemen begin 2019 verleden tijd, dan wordt de nieuwe buurtbus in gebruik genomen. De buurtbus kan nog steeds nieuwe chauffeurs gebruiken, vrijwilligers, die bereid zijn twee maal in de maand vier uurtjes van hun tijd op te offeren. Zie hiervoor de website van de bus: www.bbsd.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen