Aankondiging start werkzaamheden spooronderdoorgang Kanaalweg Dieren

Foto: ProRail

DIEREN – Tussen juli 2018 en maart 2020 wordt er een spooronderdoorgang gebouwd aan de Burgemeester Willemsestraat – Kanaalweg (N786) en een nieuwe verbinding gemaakt tussen de Kattenberg en Zuider Parallelweg te Dieren.

Voor dit project, onderdeel van Traverse Dieren, wordt de Kanaalweg te Dieren van maandag 3 september 2018 tot en met donderdag 31 oktober 2019 afgesloten. De voorbereidingen hiervoor starten eind juli. Bedrijven en woningen blijven bereikbaar. Voor het verkeer worden omleidingsroutes ingesteld.

Planning werkzaamheden in hoofdlijnen:

Eind juli 2018 start aannemer BAM Infra met de inrichting van het werkterrein ter hoogte van het voormalige huisnummer Kattenberg 33, aan de zuidzijde van de spoorbaan. In de periode van 3 september 2018 tot en met maart 2019 bouwt BAM Infra een deel van de spooronderdoorgang dat onder het spoor komt te liggen. Dit is de zogenaamde ‘spoormoot’. Dit deel wordt vanwege de beperkte ruimte vlak naast de spoorbaan aan de zuidzijde gebouwd, ter hoogte van de provinciale weg N786 (Burgemeester Willemsestraat). In maart 2019 wordt in één weekend de ‘spoormoot ‘op zijn plek geschoven. Hierna start de bouw van de toeritten van de spooronderdoorgang.

Oplevering verwacht maart 2020

De verwachting is dat eind oktober 2019 het autoverkeer door de spooronderdoorgang kan rijden. In de periode daarna worden de aansluitingen op de wegen gemaakt. De verwachting is dat het hele project in maart 2020 klaar is.

Afsluiting N786 en twee hoofdomleidingsroutes

Het is noodzakelijk om de N786 (Burgemeester Willemsestraat / Kanaalweg) ter hoogte van de spoorwegovergang volledig af te sluiten. Dit heeft te maken met de beperkte ruimte om de ‘spoormoot’ te kunnen bouwen. Tussen 3 september 2018 en uiterlijk 31 oktober 2019 gaat de N786 bij de spoorwegovergangen dicht voor al het verkeer. Het verkeer wordt met gele borden omgeleid. Voor doorgaand verkeer wordt een algemene omleidingsroute ingesteld door Dieren-Noord via de Harderwijkerweg – Imboslaan – N786. Het verkeer vanaf Eerbeek richting Zutphen wordt omgeleid via de N787 richting Brummen. Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid.

Informatie bewoners, bedrijven en hulpdiensten

De direct aanliggende bedrijven en bewoners, de wegbeheerders (provincie en gemeente) en de hulpdiensten zijn over de afsluiting geïnformeerd. Eind augustus worden de definitieve omleidingsroutes en nadere maatregelen bekend gemaakt.

Traverse Dieren

In Traverse Dieren werken provincie en gemeente aan het verbeteren van de doorgaande weg zodat er minder files komen. Het gehele gebied rond het station wordt verbeterd en veiliger gemaakt. Dit heeft een grote impact op Dieren en de inwoners en betekent ook voor automobilisten dat zij zich moeten aanpassen. Tot aan de zomer 2018 moeten weggebruikers gebruik maken van alternatieve routes. En dat is soms even wennen. De provincie en de gemeente werken nauw samen om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken. Werken aan de weg kan echter niet zonder verkeershinder. Wegwerkzaamheden zijn altijd van tijdelijke aard. Je houden aan de alternatieve routes betekent bijdragen aan verkeersveiligheid en verminderen van hinder voor de omgeving.

Spoorwegbeheerder ProRail is voor de onderdoorgang namens de provincie Gelderland opdrachtgever en werkt hierin samen met de gemeente Rheden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen