Afsluiting Doesburgsedijk voor gemotoriseerd verkeer bent u het er mee eens?

Foto: Rob Elferink

DIEREN – Wanneer alle werkzaamheden van Traverse Dieren voldoende klaar zijn zal een groot deel van de Doesburgsedijk, vanaf de kruising met de Lagestraat tot en met de aansluiting op de Ellecomsedijk afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer.

Uitzonderingen zullen gemaakt worden voor lijndienstbussen, fietsers, landbouwverkeer en de hulpdiensten.

Dit betekent dat inwoners van Dieren-Zuid gedwongen worden om via de nieuwe aangelegde wegen te rijden van Traverse Dieren aan de noordzijde, richting Doesburg, Doetinchem, Arnhem en verder.

Forensen uit Dieren die normaliter dit gedeelte van de Doesburgsedijk gebruiken zijn bang voor files, opstoppingen en ongelukken op het nieuwe gedeelte van Traverse Dieren richting Arnhem, Doesburg en verder. Met als gevolg langere reistijd naar het werk of een bestemming in die richting.

Zij vinden dat als dit gedeelte van de Doesburgsedijk open gehouden wordt, de verkeersdoorstroming een stuk beter zal zijn. Vooral omdat de autodruk vermindert doordat verkeer aftakt vanuit de Traverse Dieren tunnel over de Doesburgse Dijk. Een verbod voor vrachtverkeer zou nog te overwegen zijn.

Doesburgsedijk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen