Optreden Mont Franc in Oude Jan Velp

Foto:

VELP – Zaterdagavond 25 januari 2014 speelt het Ensemble Mont Franc in de Oude Jan in Velp het programma ‘Europese kamermuziek uit de barok’. Het concert in het Romaanse kerkje begint om 20.00u.

Ensemble Mont Franc was aanvankelijk een familie-ensemble, opgericht speciaal voor dit concert in de Oude Jan. Omdat Emmanuel Frankenberg heeft moeten afzeggen vanwege een tournee in het buitenland, is Anna Savelainen gevraagd. Zij komt speciaal voor dit concert over uit Finland, waar het ensemble afgelopen jaar samen met haar vele succesvolle concerten heeft gegeven.
Het ensemble bestaat uit Peter Frankenberg – barokhobo, Daniel Frankenberg – barokviool, Anna Savelainen – klavecimbel en Annika Stjernlöf – barokcello en ze spelen weken van o.m. Händel, Bach, Couperin en Boismortier. 
Peter Frankenberg studeerde muziekwetenschap aan de universiteit van Utrecht en hoofdvak barokhobo aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Ku Ebbinge. Hij is vaste hoboïst van de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Velhoven. Daarnaast verleent hij regelmatig medewerking aan verschillende Europese ensembles.
De Finse klaveciniste Anna Savelainen studeerde klavecimbel bij Siebe Henstra aan het conservatorium van Utrecht, waar ze haar Bachelor examen haalde in 2007. In 2010 haalde ze haar Master diploma aan de Hochschule für Musik und Tanz in Köln bij Ketil Haugsand. Anna concerteert regelmatig in Finland, Duitsland en Nederland met diverse kamermuziekensembles en orkesten.
 
De uit Zweden afkomstige en in Nederland woonachtige Annika Stjernlöf studeerde cello en ritmiek aan het conservatorium van Malmö. Zij vervolgde haar studie cello aan het conservatorium van Göteborg bij Hege Waldeland en Maja Vogl. Vervolgens studeerde zij barokcello bij Richte van der Meer aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Annika Stjernlöf is op dit moment werkzaam bij diverse kamermuziekensembles en orkesten in Nederland en Zweden. 
 
Daniel Frankenberg begon z’n vioollessen op 7-jarige leeftijd bij Martijn Tjoelker in Velp. Daarna studeerde hij hoofdvak viool aan het Sweelinck-conservatorium te Amsterdam bij Kees Koelmans. Na z’n bachelor-examen in 2013 zette hij z’n masterstudie voort aan de Musikkhochschule te Luzern, Zwitserland bij Sebastian Hamann. Tevens studeert hij daar barokviool bij Brian Dean en Petra Müllejans.
De ‘Oude Jan’ is een Romaans kerkje uit de 12e eeuw waar elk seizoen 8 concerten worden georganiseerd. Allerlei verschillende stijlen en combinaties van instrumenten, stemmen en literatuur komen aan bod. Seizoen ’13 – ’14 is het tiende jaar dat er in de Oude Jan in Velp culturele activiteiten plaatsvinden. Voor dit jubileumjaar zijn musici uit de gemeente Rheden en nabije omgeving bereid gevonden om op te treden in de Oude Jan. De serie bestaat uit acht boeiende concerten, al dan niet in combinatie met literatuur. 
De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp. Aanvang 20.00 uur. Kaartverkoop via boekhandel Jansen & de Feijter of voor aanvang in de Oude Jan. Lees de uitgebreide informatie op www.eenpassievoorboeken.nl en www1.vriendenvandeoudejan.nl
Het volgende concert is op 22 februari 2014, een avond geheel gewijd aan jongeren: Jonge Jan in Oude Jan, met muziek door Rhedense jongeren. Tevens wordt dan de winnaar van de poëziewedstrijd bekend gemaakt. Het jubileumprogramma is samengesteld door Jos Dingelhoff en Anna Oerlemans in samenwerking met de werkgroep culturele activiteiten. 
Foto: Sjef van Zwieteren
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebookpagina van Rheden Nieuws? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk“. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen