Home-Start in gemeente Rheden

Foto: Humanitas

RHEDEN – Getrainde en betrokken vrijwilligers van Home-Start Rheden ondersteunen gezinnen met kinderen, in de leeftijd van 0-14 jaar, in de thuissituatie. Laagdrempelige opvoedingsondersteuning noemen ze het.

Home-Start Rheden is een project dat in alle Rhedense dorpen wordt uitgevoerd door Humanitas, onder het moto: Opvoedingsondersteuning…, samen weet je meer en kun je daardoor bereiken!!  Het project bestaat sinds 2014.

De vragen vanuit ouders/verzorgers zijn heel divers en variëren van bijvoorbeeld leren grenzen aan te geven, structuur leren aanbrengen, opvoeden in Nederland tot de behoefte aan een sparring-partner en praktische opvoedingsadviezen. Het team bestaat uit 16 vrijwilligers en 1 projectcoördinator.

Hoe werkt Home-Start Rheden:

Wekelijks komt een getrainde vrijwilliger bij het gezin langs. Centraal staat de vraag en behoefte van het gezin. Doel van de ondersteuning is om de druk van de ketel te halen in het gezin dat het tijdelijk zelf niet redt. Hierdoor kan rust en ruimte ontstaan, die ouders en kinderen kunnen helpen de situatie beter te beheersen.

De ondersteuning is gratis voor gezinnen en tijdelijk (van enkele maanden tot een jaar). De ervaring leert dat met de juiste ondersteuning het gezin er uiteindelijk vaak zelf uitkomt!

In Rheden hebben veel gezinnen al ervaren hoe fijn het is om te ervaren wat een vrijwilliger voor hen kan betekenen. Veel ouders die tijdelijk een steuntje in de rug van iemand kunnen en konden gebruiken omdat opvoeden niet altijd even lekker gaat/ging.

Hoe fijn kan het dan zijn wanneer een getrainde vrijwilliger in zo’n periode een luisterend oor biedt, rust brengt en/of helpt met praktische zaken?!

Voor informatie of een gesprek, als belangstellende, gezin, vrijwilliger of verwijzer kunt u vanaf 20 augustus terecht bij de projectcoördinator:
Eline van Kuijk [email protected] 06-134 36 787

Opvoeding

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen