Aanvragen oplaadpunt op de openbare weg

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – Sinds 9 juli 2018 kunnen automobilisten die elektrisch rijden bij de gemeente een oplaadpunt op de openbare weg aanvragen.
Een van de voorwaarden is dat de eigenaar niet op eigen terrein kan parkeren en afhankelijk is van een openbare laadpaal.

Groene stroom

Bij de laadpunten in de gemeente tankt u 100% groene stroom uit Nederland. Dit betekent dat u geen CO2 uitstoot voor de elektrisch gereden kilometers. Elektrische voertuigen veroorzaken bovendien geen lokale uitstoot van fijnstof en NO2. Zo dragen ze bij aan het verbeteren van de lokale luchtkwaliteit.

Laadpunt aanvragen

Rijdt u als particulier elektrisch, maar heeft u geen eigen terrein om uw voertuig op te laden? Dan kunt u een openbaar oplaadpunt op straat aanvragen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Voorwaarden

  • U bent in het bezit van een elektrisch voertuig (auto, motor).
  • U heeft geen oprit/parkeergelegenheid op eigen terrein.
  • U woont in de gemeente Rheden of werkt er minimaal 20 uur per week.

Aanvragen
Gebruik het online aanvraagformulier om een oplaadpunt aan te vragen.

Procedure
De gemeente zoekt een locatie binnen een straal van 250 meter vanaf uw woning, waar het mogelijk is een oplaadpunt te plaatsen.
Voor het realiseren van het oplaadpunt is een verkeersbesluit nodig, waarvoor een bezwaar en beroepsperiode geldt. Als alles in orde is, starten zij de procedure voor het plaatsen van het oplaadpunt.

Meer informatie
Bekijk de veelgestelde vragen over openbare laadpalen op www.openbaarladen.nl

Locaties oplaadpalen

In gemeente Rheden zijn al enkele openbare laadpunten. Op www.oplaadpalen.nl staat een kaart met alle oplaadpunten die bij u in de buurt beschikbaar zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen