Rhedelijk Cultureel start nieuwe seizoen

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Over twee weken trapt Rhedelijk Cultureel weer een nieuw seizoen af! In een nieuw ingericht lokaal op basisschool IKC De Holtbanck (aan de Arnhemseweg 30, Rheden) kan jong en oud terecht voor lessen in onder andere piano, zang, gitaar, drums, en musical.

Ook staan er voor komend seizoen weer meerdere projecten op de planning.

Het komende seizoen van Rhedelijk Cultureel belooft weer een heleboel mooie momenten op te leveren. Broer Jowin en zus Marije Heemskerk, die samen de stichting leven hebben ingeblazen en dagelijks leiden, vallen elkaar bij als het over de komende jaargang gaat. ‘We gaan lekker veel muziek- en theaterlessen geven aan inmiddels zo’n 150 leerlingen. Daarnaast doen we natuurlijk weer mee met het Dickens Festival Velp en de Nacht van het Verhaal. Maar er zijn nog veel meer plannen.’

Theater- en musicallessen

Rhedelijk Cultureel maakte voor de zomer nog de indrukwekkende musical ‘Een Magisch Oz’, een spektakelstuk waar zeventig mensen tussen de 6 en 60 jaar aan meededen. Ook in het nieuwe seizoen is er voor iedereen wat te doen. Vanaf dinsdag 18 september wordt er gerepeteerd aan de eerste drie voorstellingen. Op het programma staan: ‘Roodkapje’, ‘Om 8 Uur bij de Ark’ en ‘Moeder Courage’.

Op de voorstellingen moeten we nog een paar maandjes wachten, maar ook dat belooft weer een groots evenement te worden. We gaan de voorstellingen namelijk in februari laten zien tijdens ons eigen festival ‘Rhedelijk Grappig’, een festival waar het gaat om theater, muziek en vooral goede humor!

Muzieklessen, ‘kinderkoor De Kick’ en ‘De Schubertianen’

De wekelijkse lessen in piano, drums, zang, gitaar, basgitaar, viool, dwarsfluit en muziektheorie starten vanaf maandag 27 augustus. Ook starten we op woensdag 29 augustus ons kinderkoor ‘De Kick’!

Het project ‘De Schubertianen’ gaat na de zomer gewoon door. Vanaf 27 augustus starten de coachings voor de tweede, derde en vierde Schubertiade  De eerstvolgende Schubertiade is op zondag 30 september.

Marije daarover:

‘Dit project is bedoeld om talentvolle musici in de klassieke muziek tussen de 10 en 30 jaar een bijzonder podium te bieden. Dat doen wij door professionals en amateurs met elkaar te laten werken in vier coachings voorafgaand aan én tijdens het concert. De professionals zijn allemaal werkzaam in de klassieke muziek en geven regelmatig lessen, workshops, masterclasses en recitals en concerten. Bij de presentaties kan het publiek, onder het genot van een hapje en drankje, komen kijken en luisteren naar Gelders talent en hun coaches.’

Nieuwe projecten

‘Bij Rhedelijk Cultureel zijn er altijd nieuwe plannen’, roept Jowin lachend. ‘We willen natuurlijk niet alles verklappen en sommige dingen zitten nog in de pen. Maar de bedoeling is dat we terugkeren naar het openluchttheater ‘De Pinkenberg’ met de grootse muziektheatervoorstelling ‘Excalibur’. En in de zomer gaan we aan de slag met het project ‘De Boer Op’. Samen met 30 jongeren gaan we gedurende 4 weken op verschillende soorten boerderijen een voorstelling maken over de Gelderse boer en het boerenleven.’

Aanmelden voor lessen en projecten

Op de website van Rhedelijk Cultureel staat meer informatie over de muziek- en theaterlessen en lopende projecten. Via de website kan online worden ingeschreven. Uiteraard biedt Rhedelijk Cultureel ook mogelijkheden om te betalen in termijnen of met bijvoorbeeld de Gelrepas.

Wil je van laatstgenoemde mogelijkheden gebruik maken dan is het gemakkelijker om even te mailen naar [email protected].

Meer informatie over Rhedelijk Cultureel en haar aanbod kun je ook opvragen per e-mail of via telefoonnummer: [email protected] / 06 42 42 38 75.

Kijk voor meer informatie ook op: rhedelijkcultureel.nl

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen