Contactmiddag KBO/PCOB: Walt Disney, een Fenomeen

Foto: YouTube

VELP – De eerste contactmiddag na de zomerstop beginnen de organisatie met een heel bijzondere presentatie over het fenomeen Walt Disney.

De opkomst van een man die een enorme betekenis heeft gehad bij de ontwikkeling van de tekenfilm. Hij maakte met zijn medewerkers bijna 700 films.

U ziet en hoort korte films en delen uit lange producties. U merkt hoe Mickey Mouse steeds verandert, bekijkt de eerste film met gesynchroniseerd geluid en ziet de introductie van Donald Duck. Ook voorbeelden uit de beroemde Silly  Symphonies komen voorbij en de  eerste kleurenfilm van Disney uit 1932.

Het is duidelijk dat mensen kunnen lachen om bewegende beelden, maar zou het ook mogelijk zijn om mensen te laten huilen? Dat is de vraag bij avondvullende tekenfilms. U ziet fragmenten uit Sneeuwwitje en Pinocchio, Dumbo en Bambi.

Vanzelfsprekend wordt alles deskundig aan elkaar gepraat. Spreker is een oude bekende: Ad de La Mar.

Een bijzondere kijk- en luisterervaring, totaal afwijkend van al zijn eerdere voordrachten. De organisatie hoopt veel leden aan het begin van het nieuwe seizoen te ontmoeten. Gasten zijn natuurlijk van harte welkom!

Dinsdag 11 september contactmiddag KBO/PCOB in de Elleboog van Nieuw Schoonoord om 14.30 uur

Wanneer u deze middag niet aanwezig kunt zijn, kunt u donderdag 13 september deze presentatie zien en beleven in Rheden in het Dorpshuis Willem de Zwijger, Mr. B. van Leeuwenplein 1 Aanvang: 14.00 uur.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen