Lezing van Wim Kranendonk bij Nieuwe Ruimte te Velp

Foto: Stichting Nieuwe Ruimte

VELP – Wim Kranendonk is kunstenaar van de maand in Nieuwe Ruimte. Op zondag 26 augustus houdt hij een lezing over zijn tekeningen en over het portret.

De lezing sluit aan bij de expositie ‘Het portret’. Kranendonk vertelt over een belangrijk onderwerp:

“Wij zelf, de poging van de mens zichzelf af te beelden. We willen het sterfelijke vereeuwigen, het vluchtige vasthouden, het veranderlijke begrijpen. En altijd wanneer we naar een portret kijken verwachten we dat het portret terugkijkt”

Zien en gezien worden, wie verlangt daar niet naar? Een boeiende lezing over het portret als zelfbeeld, spiegel en masker.

De tekeningen van Wim Kranendonk zijn ook buiten openingstijden van Nieuwe Ruimte te zien in de etalage. De expositie ‘Het portret’ is open op zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00, in Nieuwe Ruimte, Den Heuvel 32, Velp. Er zijn meer dan 100 kunstwerken te zien van kunstenaars uit de gemeente Rheden en omgeving.

Nieuwe Ruimte

De Stichting Nieuwe Ruimte is een initiatief van een groep kunstenaars uit de gemeente Rheden. De stichting streeft naar contact tussen kunst en inwoners van Rheden. De Stichting Nieuwe Ruimte heeft ca. 70 betalende donateurs.

Lezing van Wim Kranendonk – kunstenaar van de maand – 26 augustus 14.00 uur. Entree 5 euro (gratis voor donateurs van Nieuwe Ruimte), Nieuwe Ruimte, Den Heuvel 32 Velp. Open op zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie ook op: www.nieuwe-ruimte.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen