Velpse Lieke (24) helpt mee bij het maken van spel “Openhartig Bijzonder“

VELP – Afgelopen woensdag 22 augustus werd op feestelijke wijze het nieuwe spel “Openhartig Bijzonder“ gepresenteerd door Lieke Derksen werkzaam in Zorgbedrijf en Kadowinkel Hart van Velp. Dit deed zij samen met de auteur/uitgever Wende den Braver.

Lieke Derksen heeft een beperking en is werkzaam bij haar ouders René en Yolanda Derksen zij hebben al een aantal jaren een zorgbedrijf en kadowinkel  genaamd Hart van Velp in De Naefflat aan de Hoofdstraat in Velp.

Ook Stephanie (48 jaar) en Sylvia (62 jaar) werken met veel plezier in het zorgbedrijf ook zij hebben een beperking.

(V.l.n.r.: Wende den Braver, Stephanie, Sylvia, Lieke Derksen en Yolanda Derksen)

Hoe het zo ver kwam

Lieke Derksen (24 jaar) gaat altijd mee naar de Beurs in Utrecht met haar ouders om weer nieuwe spullen voor de winkel Hart van Velp te kopen, daar kwam zij in gesprek met Wende den Braver auteur/uitgever en eigenaresse van OpenUp. Zij heeft de spellenreeks ‘Openhartig ……’ ontwikkeld. Deze spellenreeks stimuleert op een speelse manier interactie tussen mensen.

Zij vroeg of het mogelijk was naast de normale kaartspellen er één te maken voor mensen met een beperking. Omdat de vragen van een normaal spel te moeilijk of niet goed worden begrepen door mensen met beperking.

(Wende den Braver)

Openhartig Bijzonder

Wende den Braver vond dit een zeer goed idee en maakte samen met ontwikkelaar Mary Timmermans en Lieke het nieuwe spel, “Openhartig Bijzonder“. Lieke heeft met wat hulp voor het spel dik 200 honderd vragen bedacht. Na wat uitzoekwerk en aanpassing zijn hier 102 vragen uitgekozen en deze worden gebruikt in het spel. Iedereen kan het spelen jong en oud met of zonder beperking. Met dit spel kan er niet gewonnen worden en met kan ophouden wanneer men wil.

Nadat het spel “Openhartig Bijzonder“ feestelijk was gepresenteerd door Lieke en Wende aan de andere aanwezigen, werd de prachtige en wat later bleek heerlijke taart aangesneden door Lieke. Ook werd er nog geproost met een glas champagne op deze prachtige samenwerking van de afgelopen maanden.

“Openhartig Bijzonder” is vanaf 22 augustus te koop in de Zorg- en Kadowinkel Hart van Velp aan Hoofdstraat 168 te Velp maar ook via de boekhandel of Bol.com.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Voor meer informatie kijk ook op:

 (Het spel Openhartig Bijzonder)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen